ShippingWatch

Køberfelt til Maersk Drilling plaget af gæld

Gæld plager de potentielle bejlere til Maersk Drilling, eller også har selskaberne lige foretaget andre opkøb, skriver Børsen.

Det er langt fra lige til at finde en køber til Maersk Drilling, da potentielle købere enten er plaget af gæld eller lige har foretaget andre opkøb. Det skriver Børsen.

I sidste uge blev Rowan på rygtebørsen af Bloomberg meldt interesseret i Maersk Drilling, men Eirik Røhmesmo, der er analytiker i Clarksons Platou Securities peger på, at Rowan har en gældsbyrde på 4,33 gange indtjeningen, hvilket hæmmer opkøbskraften. Derfor ville selskabet være nødt til at udstede nye aktier, men i en handel med aktier, ville Mærsk ende med at eje 70 pct. af Rowan, hvilket ikke just er den exit, som Mærsk ønsker, siger analytikeren.

Derfor skulle Rowan altså låne penge for at få råd til opkøbet, men her vil gælden være et problem, påpeger han.

Historien er ikke bedre hos det britiske drilling-selskab Noble. Her er gælden på 5,1 gange indtjeningen, men til gengæld har selskabet en bedre kontraktdækning, der ifølge analytikeren kunne tale for, at et opkøb af Maersk Drilling kunne komme på tale.

"De har en bedre kontrakt-dækning, og så har de samme fokus som Maersk Drilling, nemlig på drilling i et hårdt klima," siger analytikeren til Børsen.

Udover de to allerede nævnte står tre spillere tilbage: Seadrill, Transocean og Ensco. Her er Seadrill ved at blive restruktureret, Transocean er på vej til at købe Songa Offshore, mens Ensco har købt Atwood.

Rowan til tops med opkøb af Maersk Drilling

Chefanalytiker: 4 mia. for Maersk Drilling er i den lave ende

Maersk Drilling rygtes i forhandlinger med amerikansk rigselskab

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere