ShippingWatch

Maersk Drilling rygtes i forhandlinger med amerikansk rigselskab

Ifølge unavngivne kilder ligger Maersk i forhandlinger om at afhænde datterselskabet, som kan være et tocifret milliardbeløb værd. Det skriver Bloomberg.

Foto: Maersk Drilling PR

Det næste frasalg i energidivisionen i A.P. Møller - Mærsk kan nærme sig. I sidste uge blev Maersk Tankers solgt fra til Mærsk-familiens holdingselskab. Og Maersk Drilling kan meget vel blive det næste i rækken.

Ifølge unavngivne kilder forhandler det Houston-baserede rigselskab Rowan Cos med A.P. Møller - Mærsk om et køb af Maersk Drilling, som kan være op mod fire mia. dollars værd. Det svarer til cirka 25 mia. danske kroner. Det skriver Bloomberg News.

Kilderne understreger over for nyhedsmediet, at også andre selskaber sværmer omkring Maersk Drilling, som stadig kan blive solgt til anden side.

Salget af Maersk Drilling kom i den grad på dagsordenen, da verdens største borerigselskab Transocean købte norske Songa Offshore. Markedet for rigge har været elendigt i flere år, og der er en konsolidering i gang i forventningen om, at markedet nu har ramt bunden, og hvor Maersk Drilling anses som en stor brik i puslespillet.

MaerskValiant-version3.jpg

Foto: Maersk Drilling

I forbindelse med Transoceans køb pegede flere markedsiagttagere på, at det amerikanske rigselskab også havde banket på døren hos Maersk Drilling for at forhøre sig. Angiveligt var prisen på Maersk Drilling dog for høj, mens Songa Offshores fokus på flyderigge passede bedre til Transocean.

"Opkøbsbølgen vil fortsætte i år og næste år. Maersk Drilling er et af de selskaber, der er interesse om, men også et stort selskab. Andre selskaber, der anses som opkøbsemner, er Odfjell Drilling, og så kan man lægge de selskaber, der er under rekonstruktion, til," vurderede Danske Bank Markets offshore-analytiker Sondre Stormyr over for ShippingWatch.

To selskaber tilbage

Med Maersk-gruppens fokus på containerforretningen under Transport & Logistics blev det klart, at alle selskaberne i energidivisionen skulle udskilles. Enten via salg eller ved at blive børsnoteret. Indtil videre har frasalg været strategien for konglomeratet, der på godt en måned har solgt både Maersk Oil og Maersk Tankers fra.

Tilbage er Maersk Drilling, som angiveligt ligger i forhandlinger om fremtiden, samt Maersk Supply Service, der endnu ikke er meldt noget ud om.

Amerikanske Rowan Cos blev stiftet tilbage i 1923 af de to brødre Charlie og Arch Rowan. Efter nyheden mandag aften om forhandlingerne med Maersk Drilling, steg selskabets aktie med 9,4 pct.

Mandag aften handledes Maersk B 3,2 pct. højere i 12.490 kr. Tirsdag morgen er den faldet en smule til 12.480 kr.

Dansk vindrederi vil slås for sin markedsdominans

Mærsk-rival sender seks rigge på pension og tager milliardnedskrivning

Seadrills obligationsejere vil bekæmpe redningsplan

Seadrill-plan tvinger datterselskab af børsen

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere