ShippingWatch

Chefanalytiker: 4 mia. for Maersk Drilling er i den lave ende

Så er rygtebørsen startet. Skal Maersk Drilling sælges eller ej? Og hvad skal det koste for Rowan at få fingrene i borerigselskabet – antaget det er sandt, det er til salg?

Er der hold i rygterne om, at A.P. Møller-Mærsk forhandler med amerikanske Rowan om et salg af Maersk Drilling til en pris på 4 mia. dollars, er det en lav pris for borerigselskabet.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

"Jeg noterer mig, at prisen ifølge rygterne er 4 mia. dollars, og det er i den lave ende af, hvad folk forventer."

"Det er et svært marked, så hvis man vil sælge lige nu, er det ikke gode priser, man får. Derfor skal man holde prisen op mod, hvor hurtigt man ønsker at få transformeret Maersk," siger Michael Friis Jørgensen.

Chefaktieanalytikeren peger på, at der nok ikke var mange, som havde turde tro på et salg, men at prisen afspejler, at det er et marked, hvor man ikke presser citronen.

"Et salg vil være overraskende, men jeg synes også, at prisen indikerer, hvorfor det er muligt. Det er ikke et marked, hvor man presser citronen. Hvis man vil ud af markedet, kan man godt, men så bliver prisen også derefter."

Hurtigt salg kan opveje pris

"Der er nok ikke mange, som havde troet på, at det skulle sælges på den korte bane, så lykkes det, kan det måske endda opveje en lav pris. Men den er stadig forholdsvis lav," siger Michael Friis Jørgensen.

A.P. Møller-Mærsk præsenterede i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal i august en ny forretningsstruktur, hvor containerrederiet Maersk Line fremadrettet skal være hjørnestenen.

Som følge af den nye kurs blev olieforretningen Mærsk Olie og Gas i august solgt til franske Total for over 47 mia. kr., mens Tankers-divisionen i sidste uge blev solgt til A.P. Møller Holding for 7,3 mia. kr.

Kursen for A.P. Møller-Mærsk A-aktien steg mandag med 2,8 pct. til 11.950 kr., mens B-aktien steg med 3,1 pct. til 12.480 kr.

Maersk Drilling rygtes i forhandlinger med amerikansk rigselskab

Maersk Line får vigtig godkendelse af Hamburg Süd-køb

Nils Smedegaard Andersen roser ny strategi i Maersk

ATP om Maersks oliesalg: "Det er absolut positivt"

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere