ShippingWatch

Stigende efterspørgsel på bemanding i norsk offshore

Norske bemandingsbureauer melder nu om støt stigende efterspørgsel fra olie- og gasselskaber, efterhånden som olieprisen stabiliseres. Men efterspørgslen er stadig markant lavere end før krisen.

Foto: PR-foto: Statoil

Den norske olie- og gassektor har nu behov for flere ingeniører, konsulenter og andre medarbejdere, efterhånden som olieprisen stabiliserer sig, og selskaberne begynder at bruge penge igen.

Bureauer i Norge, der lever af at udleje personale til landets store offshoresektor, var ellers blandt de allerførste til at blive ramt, da olieprisen styrtdykkede i sensommeren 2014.

Men nu går det fremad igen, skriver Sysla.no, der har talt med en række bemandingsselskaber.

"Vi arbejdede knaldhårdt for at skaffe opgaver i 2016, og fra og med oktober begyndte det at vokse igen. Vi fik flere opgaver inden for olie og gas, mens efterspørgslen fra andre brancher også voksede," siger Petter Aalvik, direktør for bureauet Omega, til det norske medie og tilføjer, at antallet af opgaver er steget med 43 pct. siden oktober sidste år.

Han understreger dog, at tallene langt fra er ligeså stærke som før olienedturen.

"Der er større krav til effektivitet og kostreduceringer i vores branche," siger Alvik til Sysla.

BP, Statoil og Aserbajdsjan forlænger felt med kvart århundrede

Statoils olieboringer i Barentshavet skuffer

Fyringerne fortsætter i norsk olieserviceselskab

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere