ShippingWatch

BP, Statoil og Aserbajdsjan forlænger felt med kvart århundrede

Oliefeltet ACG i Aserbajdsjan bliver forlænget med 25 år, efter landets regering har landet en aftale med feltets partnere. "Jeg mener, at det er fair at kalde dette for det nye århundredes kontrakt," lyder det fra BP, der er operatør på feltet.

Aserbajdsjan kan se frem til, at et af landets oliefelter også i de næste tre årtier kommer til at være i produktion.

Landets regering og det statslige olieselskab Socar har sammen med de øvrige partnere i form af BP, Statoil, Chevron, Inpex, ExxonMobil, TPAO, ITOCHU og ONGC Videsh underskrevet en aftale, der udvikler og forlænger produktionen af feltet Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli (ACG) med 25 år.

Med aftalen vil feltet være sikret produktion frem til udgangen af 2049, lyder det i en meddelelse fra BP, der er operatør på feltet.

"Dagens kontrakt er måske en endnu vigtigere milepæl i Aserbajdsjans historie, da det sikrer, at vi over de næste 32 år vil fortsætte med at arbejde sammen for at åbne for det langsigtede udviklingspotentiale i ACG gennem nye investeringer, nye teknologier og nye fælles bestræbelser på at maksimere genopretningen. I lyset af det mener jeg, at det er fair at kalde dette for det nye århundredets kontrakt," siger Bob Dudley, BP's group chief executive.

Som del af aftalen vil de internationale partnere betale en bonus på 3,6 mia. dollars til det statslige Socar, som vil øge sin ejerandel i feltet fra 11,65 pct. til 25 pct. I løbet af de næste 32 år er der potentiale for en investering på mere end 40 mia. dollars i feltet, skriver BP.

ACG-feltet ligger i det kaspiske hav, og den nuværende aftale for feltet blev indgået i 1994. Produktionen startede i 1997, og til dato er 3,2 mia. tønder olie hentet fra feltet.

Rekordstor interesse for at lede efter olie på norsk sokkel

Statoil forventer lavere regning for Sverdrup

Tre år efter oliekollaps skraber investeringerne bunden

 

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere