ShippingWatch

Rekordstor interesse for at lede efter olie på norsk sokkel

Årets ansøgerfelt i udforskningsområder på norsk sokkel sætter ny rekord, lyder det fra Oljedirektoratet og det norske Olje- og Energiministerium.

Foto: Marit Hommedal - Statoil

Aldrig før er det sket, at så mange selskaber har ansøgt om at blive tildelt forhåndsdefinerede områder i årets koncessionsrunde for modne udforskningsområder på norsk sokkel.

Videre efterforskningsaktivitet på norsk sokkel er afgørende for fremtidig værdiskabelse og beskæftigelse.

Terje Søviknes, Norges olie- og energiminister
Sådan lyder det fra det norske Oljedirektoratet, efter myndigheden har modtaget 39 ansøgninger fra selskaber, som er interesseret i de områder, der er blevet forhåndsdefineret med henblik på potentiel olie- og gasudvinding. Sidste år blev der tilsvarende lagt 33 ansøgninger.

Ansøgerne denne gang tæller blandt andre Aker BP, ConocoPhillips, Eni Norge, Lundin, Maersk Norge og Wintershall Norge. Den fulde liste kan ses her.

"Det er glædeligt at se en betydelig stigning i antal ansøgninger for alle områder på sokkelen. Det er meget vigtigt, at yderligere ressourcer i nærheden af eksisterende infrastruktur bliver identificeret i tide, og det er godt at se, at selskaberne prioriterer dette," siger udforskningsdirektør Torgeir Stordal i meddelelsen.

Blandt selskaberne, der har ansøgt, er nogle også helt nye på norsk sokkel.

Minister: Afgørende for vækst og arbejdspladser

Ansøgningerne skal nu evalueres af myndighederne, blandt andet bliver der set nærmere på ansøgernes geologiske løsninger og strategi for at udforske områderne.

I en selvstændig meddelelse fra det norske Olje- og Energiministerium siger olie- og energiminister Terje Søviknes, at den yderligere efterforskningsaktivitet i Norge "er afgørende" for beskæftigelsen og væksten i det norske samfund.

"Dette er igen vigtigt for finansieringen af velfærdssamfundet. Det er derfor meget glædeligt, at et stort antal virksomheder har indsendt et rekordstort antal ansøgninger om nye udforskningsarealer," siger ministeren.

I det nye år vil det blive offentliggjort, hvilke selskaber der får tilbudt andele i felterne, skriver Oljedirektoratet.

Medie: Norsk regering vil sende olieafgift videre til nordmændene

Semco: Ny ordre bekræfter øget aktivitet

Kristian Siem: Konkurs bør føre til udskiftning i toppen

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere