ShippingWatch

Semco: Ny ordre bekræfter øget aktivitet

Semco Maritime har sikret sig en ordre i Norge, hvor selskabet skal opgradere en rig, inden den kommer på kontrakt hos ConocoPhillips. Ordren "bekræfter" en øget aktivitet, vurderer Semco.

Semco Maritime med hovedkvarter i Esbjerg har sikret sig en ordre i Norge, hvor ingeniør- og entreprenørselskabet skal opgradere en jack-up-rig, der fra 2018 kommer på kontrakt hos ConocoPhillips på Ekofisk-feltet i Nordsøen.

Ordren bekræfter den øgede aktivitet på markedet for rig-opgraderinger, som vi har set her i 2. halvår af 2017.

Det er North Atlantic Drilling, der ejer riggen West Elara, som anløber Semco Maritimes rig-værft ved Hanøytangen i Norge inden årets slutning.

Riggen er i dag på kontrakt hos Statoil, og i meddelelsen fra Semco betegner selskabet rig-ordren som "den hidtil største opgave" på det norske værft. Selskabet sætter dog ikke beløb på kontraktens størrelse.

"Vi er glade for, at North Atlantic Drilling har valgt os til opgaven. Dette er en stor og vigtig ordre for Semco Maritime og den hidtil største opgave på vores værft Hanøytangen. Samtidig bekræfter ordren den øgede aktivitet på markedet for rig-opgraderinger, som vi har set her i andet halvår af 2017. Det er positive signaler, som giver belæg for forsigtig optimisme i et fortsat udfordret marked," siger Lars Skov, Senior Vice President for Semco Maritime Rig Projects, i meddelelsen.

Selskabet har for øjeblikket ti mand i gang med at projektere og planlægge opgaven, og godt 150 mand forventes at blive beskæftiget med at opgradere riggen, når den ankommer til Hanøytangen senere på året.

Rambøll Olie & Gas ser væsentlig bedring inden for et år

Nedtur får norsk offshoreværft til at se mod skibe

Maersk Oil vælger Semco til Culzean

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere