ShippingWatch

Statoils olieboringer i Barentshavet skuffer

Olie- og gasfundene i Statoils boringer i Barentshavet i år har været skuffende, erkender det norske olieselskab. Til gengæld har programmet været billigt, siger finansdirektør.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Fundene i fire ud af fem af Statoils planlagte olieboringer i Barentshavet har været en skuffelse.

Det erkender olieselskabets finansdirektør Hans Jakob Hegge ifølge Dagens Næringsliv. Han betegner dog selve boreprogrammet som en moderat succes.

"Succesen ligger i at boreprogrammet har været billigt, at vi har haft en høj operationel effektivitet, og at vi ikke har haft alvorlige ulykker og andre hændelser."

"Men jeg skal ikke lægge skjul på, at fundene ikke har levet op til forventningerne. Vi fandt en del gas, men mindre end vi havde håbet. Vi fandt også mindre olie, end vi havde håbet," siger Hans Jakob Hegge på en oliekonference i Oslo onsdag.

Statoil bebuder nu en evaluering af hele boreprogrammet, når den sidste brønd i Barentshavet i år er boret.

Statoil og andre har haft store store forventninger til olieboringerne i Barentshavet, og selskabet har tidligere luftet planer om fem boringer også næste år.

Andre aktører og olieeksperter har ifølge Dagens Næringsliv betegner oliefundene i år som yderst skuffende.

Regnefejl på 100 mia bag norsk åbning af arktisk olie

Statoil leder efter "milliarder af tønder" i nyt oliefund

Norge vil begrænse udenlandsk adgang til oliefelter

 

 

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere