ShippingWatch

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel

Maersk-gruppens olieselskab Maersk Oil bliver solgt til franske Total. Handlen værdisætter selskabet til 7,45 mia. dollars.

Maersk Oil bliver solgt til den franske konkurrent Total i en handel, som værdisætter olieselskabet til 7,45 mia. dollars, eller hvad der svarer til 46 mia. danske kr.

Med salget har Maersk-gruppen nu taget hul på udskillelsen af sine energiselskaber. En proces som begyndte, da det tidligere konglomerat blev delt i en transport- og energidivision i september 2016.

Total S.A. vil opretholde Maersk Oils stærke position i Nordsøen med betydelige baser i København og Esbjerg"

Maersk-gruppen i en meddelelse
Selv om Maersk Oil nu kommer på udenlandske hænder, vil selskabet dog fortsat have en stærk dansk tilknytning.

"Total S.A. vil opretholde Maersk Oils stærke position i Nordsøen med betydelige baser i København og Esbjerg og med Danmark som operationsbase for Total S.A.s samlede aktiviteter i Danmark, Norge og Holland," lyder det i en børsmeddelelse.

Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen

Total betaler for Maersk Oil med en blanding af aktier og overtagelse gæld. I alt modtager Maersk-gruppen aktier for 4,95 mia. dollars i det franske olieselskab, hvilket svarer til en andel på 3,76 pct.

Derudover overtager Total kortfristet gæld for 2,5 mia. dollars samt nedlukningsforpligtelser for 2,9 mia. dollars. Total betaler desuden en rente på tre pct. p.a. af enterprise value fra 30. juni 2017 og frem til, at handlen er lukket.

Avancen af for Maersk-gruppen ventes at være på 2,8 mia. dollars.

Handlen er afhængig af nødvendige godkendelser og ventes at være i mål i første kvartal af 2018.

Maersk Oil-direktør ser fortsat rum for besparelser

Her er overblikket over Maersks regnskab

Maersk kunne have undgået milliardtab fra cyberangreb

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere