ShippingWatch

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel

Maersk-gruppens olieselskab Maersk Oil bliver solgt til franske Total. Handlen værdisætter selskabet til 7,45 mia. dollars.

Foto: Maersk Oil

Maersk Oil bliver solgt til den franske konkurrent Total i en handel, som værdisætter olieselskabet til 7,45 mia. dollars, eller hvad der svarer til 46 mia. danske kr.

Med salget har Maersk-gruppen nu taget hul på udskillelsen af sine energiselskaber. En proces som begyndte, da det tidligere konglomerat blev delt i en transport- og energidivision i september 2016.

Total S.A. vil opretholde Maersk Oils stærke position i Nordsøen med betydelige baser i København og Esbjerg"

Maersk-gruppen i en meddelelse
Selv om Maersk Oil nu kommer på udenlandske hænder, vil selskabet dog fortsat have en stærk dansk tilknytning.

"Total S.A. vil opretholde Maersk Oils stærke position i Nordsøen med betydelige baser i København og Esbjerg og med Danmark som operationsbase for Total S.A.s samlede aktiviteter i Danmark, Norge og Holland," lyder det i en børsmeddelelse.

Søren Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen 

Total betaler for Maersk Oil med en blanding af aktier og overtagelse gæld. I alt modtager Maersk-gruppen aktier for 4,95 mia. dollars i det franske olieselskab, hvilket svarer til en andel på 3,76 pct.

Derudover overtager Total kortfristet gæld for 2,5 mia. dollars samt nedlukningsforpligtelser for 2,9 mia. dollars. Total betaler desuden en rente på tre pct. p.a. af enterprise value fra 30. juni 2017 og frem til, at handlen er lukket.

Avancen af for Maersk-gruppen ventes at være på 2,8 mia. dollars.

Handlen er afhængig af nødvendige godkendelser og ventes at være i mål i første kvartal af 2018.

Maersk Oil-direktør ser fortsat rum for besparelser

Her er overblikket over Maersks regnskab 

Maersk kunne have undgået milliardtab fra cyberangreb

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs