ShippingWatch

Maersk Oil-direktør ser fortsat rum for besparelser

Selv om de nemmeste besparelser er høstet gennem de seneste års sparerunder er der fortsat plads til at blive billigere, siger oliedirektør.

Alle de lavthængende frugter er høstet gennem flere sparerunder de seneste år, men der er fortsat rum for besparelser hos Maersk Oil.

Sådan lyder det fra olieselskabets topchef, Gretchen Watkins.

"Jeg forventer, at vi kan hente flere besparelser, men det er klart, at på nuværende tidspunkt er alle de lette opnået. Derfor vil de områder, vi kigger på nu, give mindre og tage længere tid at realisere," siger Gretchen Watkins, der er direktør for Maersk Oil.

I andet kvartal faldt Maersk Oils omkostninger 3 pct. til 452 mio. dollar, hvilket sammen med en højere oliepris var med til at øge overskuddet.

Maersk Oil kom ud af andet kvartal med et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 801 mio. dollar, hvilket var højere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde spået et overskud på 723 mio. dollar.

I forhold til yderligere besparelser nævner Gretchen Watkins flere muligheder for at skære til.

"Vi har været meget fokuserede på at forbedre vores vedligeholdelsesplaner, og jeg forventer fortsat at se omkostningsbesparelser her."

"Derudover har vi kigget på mange af de samarbejdsaftaler, vi har, og der er vi gået fra mange til få - og her vil vi fortsat se på yderligere optimeringer," siger Gretchen Watkins, der også nævner muligheder inden for supply chain og logistik.

Hun understreger, at det bliver i langt mindre skala end de seneste års besparelser og henviser til, at Maersk Oils omkostningsbase er faldet 36 pct. fra 2014 til 2016.

De store besparelser blev sat i søen i forlængelse af et stort fald i olieprisen, som fra sommeren 2014 dykkede fra omkring 100 dollar per tønde til cirka det halve i slutningen af 2015.

Besparelserne har betydet, at Maersk Oils break-even-pris er faldet fra omkring 55-60 dollar til 40-45 dollar i 2017.

Maersk Oil skal efter planen udskilles fra A.P. Møller-Mærsk i de kommende år, da koncernen vil fokusere på sine forretninger inden for shipping og logistik.

Konglomeratet har varslet, at det inden slutningen af 2018 skal have udmeldt nye løsninger for Maersk Oil og de andre selskaber i Energy-divisionen.

Og ifølge Gretchen Watkins står Maersk Oil stærkt oven på de seneste års besparelser.

"Jeg mener, at Maersk Oil er i rigtig god form, og det er de resultater, vi har leveret de seneste mange kvartaler, et rigtig godt bevis på," siger Gretchen Watkins.

Her er overblikket over Maersks regnskab 

Miljøstyrelsen politianmelder Maersk Oil 

Iran ser nærmere på plan fra Maersk Oil 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs