ShippingWatch

Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen

Topchef Søren Skou peger på, at det har været afgørende at finde en køber til Maersk Oil, som vil fastholde olieselskabets stærke position i den danske del af Nordsøen. Ane Mærsk McKinney-Uggla kalder salget for svært, men rigtigt.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto/Arkiv

Det har været afgørende at finde en køber til Maersk Oil, som vil fastholde selskabets stærke position i Nordsøen.

Det siger topchef Søren Skou på dagen, hvor Maersk-gruppen har offentliggjort salget sin olieforretning til franske Total. En handel som løber op i lidt over 47 mia. kr.

Værdisætningen af Maersk Oil og Totals forpligtelse er bevis på Maersk Oils ry og kvalitet"

Søren Skou, CEO, Maersk-gruppen
"Da vi skulle beslutte den bedst mulige struktur for det fremtidige ejerskab af Maersk Oil, har det været afgørende for os, at kompetencerne og værdierne i Maersk Oil fortsat bliver udviklet, især i den danske del af Nordsøen," udtaler han i en meddelelse.

Salget af olieforretningen er en del af Maersk-gruppens strategi om at fokusere på transport og logistik med rederiet Maersk Line i spidsen. Strategien blev søsat sidste år og indebærer, at energiselskaberne skal skilles ud. Den proces har Maersk nu taget hul på.

"Værdisætningen af Maersk Oil og Totals forpligtelse er bevis på Maersk Oils ry og kvalitet. Handlen vil desuden styrke den finansielle fleksibilitet af A.P. Møller-Mærsk og frigøre ressourcer, som kan fokusere vores fremtidige vækst i containershipping, havne og logistik," udtaler CEO Søren Skou.

Danmark skal være omdrejningspunkt

Salget af Maersk Oil til Total er fortsat afhængigt af relevante godkendelser, men ventes at gå igennem i første kvartal af 2018.

Herefter vil Danmark være knudepunktet for det franske olieselskabs forretning i Nordsøen.

"Jeg vil gerne byde Maersk Oil velkommen til Total-familien. Vi vil bygge videre på Maersk Oils høje sikkerhedsstandarder, teknologiske lederskab, operationelle excellence og stærke danske arv og sætte fart under indsatsen for at optimere og udvide den danske olie og gas produktion," udtaler formand og CEO Patrick Pouyanné.

"Tilføjelsen af Maersk Oils kompetencer og værdier af høj kvalitet til vores forretning vil skabe en ledende international operatør i Nordvesteuropa og gøre Danmark til det regionale omdrejningspunkt for Totals forretning i Nordsøen," siger topchefen, som ifølge Bloomberg rejser til Danmark i næste uge for at mødes de danske myndigheder.

Ane Uggla: Svær men rigtig beslutning

Maersk har været aktiv i den danske del af Nordsøen i mere end 50 år.

Det har været en svær men rigtigt beslutning i både mit hjerte og mit sind"

Ane Mærsk Mc-Kinney-Uggla, formand, A.P. Møller-Mærsk Holding
Med salget afslutter den danske koncern nu et vigtigt kapitel i sin historie, fortæller Ane Mærsk Mc-Kinney-Uggla, som er datter af Mærsk Mc-Kinney-Møller og formand for A.P. Møller Holding.

"Det har været en svær men rigtigt beslutning i både mit hjerte og mit sind. Maersk Oil er gået forrest i udviklingen af dansk olie, har været afgørende for A.P. Møller-Mærsk og spiller den dag idag en vigtig rolle i den danske og internationale olie- og gas industri. Det gør os stolte," udtaler hun i en meddelelse, hvor hun også takker alle olieselskabets medarbejdere for deres indsats gennem årene.

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel

Maersk Oil-direktør ser fortsat rum for besparelser

Her er overblikket over Maersks regnskab 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs