ShippingWatch

12 selskaber klar til ny oliejagt i Nordsøen

Energiminister Lars Chr. Lilleholt er klar til at sende internationale selskaber på jagt efter olie og gas i den danske del af Nordsøen. 9 ansøgninger er blevet sløjfet.

Efter mere end et års tålmodig venten giver klima- og energiministeriet nu grønt lys til 12 olieselskabers jagt på nye olie- og gasressourcer i den danske del af Nordsøen.

Det oplyser ministeriet til EnergiWatch.

Det er den syvende gang, at der bliver afholdt en udbudsrunde om at få adgang til den danske undergrund, og i alt har de 12 selskaber fået tilladelse til at lede efter olie og gas i 16 områder i løbet af de næste seks år. Da olieselskaberne blev inviteret til at deltage i udbudsrunden for halvandet år siden, var ansøgelysten rekordstor med 25 ansøgninger.

"Det er positivt, at der fortsat er stor interesse for den danske del af Nordsøen, selvom oliepriserne i øjeblikket er lave. De mange nye tilladelser vil medvirke til, at vi kan bevare et stabilt efterforskningsmiljø i Danmark", udtaler energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse, som bliver offentliggjort torsdag middag.

Minister: Afklaring om Nordsøen inden for meget kort tid

Budrunden blev sat i gang i oktober 2014, altså endnu før vedholdende fald i oliepriserne havde bidt sig fast i olieselskabernes top- og bundlinjer. Fra juli det år og til januar 2016 er markedsprisen på en tønde råolie faldet med mere end 70 pct.

I alt 9 ansøgninger er blevet droppet i processen. I en redegørelse til Energiudvalget forklarer Energitilsynet, at tre ansøgninger er blevet droppet på grund af intern konkurrence mellem selskaberne. Det fremgår også, at Maersk og Shell havde set sig varm på områder, men at man efterfølgende har valgt ikke at acceptere de vilkår, styrelsen ville tilbyde en tilladelse på.

Udfordret Siem Offshore får milliardunderskud i 2015

Nye tal bekræfter investeringsdykket i Nordsøen i år

Statoil lukker oliefelt to år før tid

Oliejagt i Nordsøen er næsten ophørt

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere