ShippingWatch

Statoil lukker oliefelt to år før tid

Norske Statoil fremskynder lukningen af Veslefrikk-feltet og hakker to år af feltets forventede levetid, skriver Offshore.no. Usikkerhed om produktion og økonomi ligger bag.

Veslefrikk startede produktion i 1989.

Statoil planlægger at lukke Nordsø-feltet Veslefrikk før tid, viser dokumenter, som Offshore.no har set. Tidligere var planen at lukke feltet ned i 2020, men det har nu ændret sig til andet kvartal i 2018, altså to år tidligere. Til det norske Olje- og energidepartement har Statoil peget på usikkerhed om produktionsvoluminer og økonomiske forudsætninger som årsagen til den tidligere lukning.

Per den 31. december 2014 udgjorde feltets reserver 33,6 millioner tønder olieækvivalenter, skriver Offshore.no. Indtil videre lægges der op til, at en endelig beslutning vil blive taget i andet halvår af 2017. Statoil er ifølge mediet ikke vendt tilbage på flere henvendelser.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Statoil er operatør på Veslefrikk, som ligger i den nordlige del af Nordsøen og startede produktionen tilbage i 1989 som det første felt ud for Norge, der brugte en flydende produktionsenhed.

Petror ejer 37 procent, Repsol 27 procent, Statoil 18 procent DEA 13,5 procent og Wintershall 4,5 procent.

Medie: Dong-felt bliver lukket 14 år før tid

Nordsøen kan miste 150 platforme over ti år

Tyra-lukning vil ramme Danmark dobbelt

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere