Statoils konkurrenter ser god aktivitet i Barentshavet

Selvom Statoil ikke vil lede efter ny olie i Barentshavet i 2015, vil andre olieselskaber stadig være til stede. Det næstbedste år for efterforskning nogensinde, siger brancheorganisation.
Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil
Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

Efterforskning efter olie i Arktis og den norske del af Barentshavet kommer ikke til at stå stille i 2015. Selvom Statoil har varslet, at selskabet ikke vil lede efter olie i området i år, så vil andre olieselskaber bruge tid og ressourcer på området. Det siger Kjell Giæver, direktør for brancheorganisationen Petro Arctic til Aftenposten.

"Statoil har boret mange brønde i nord sidste år, og nu tager de en pause. Vi tror også, at den internationale trend selvfølgelig vil påvirke os her i nord, som det gør for hele branchen. Det vil ikke overraske os, hvis selskaberne også går ned i efterforskning. Men som det ligger nu, bliver 2015 det næstbedste år for efterforskningsboringer i Barentshavet nogensinde," siger han.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Et af selskaberne er Lundin, der med andre partnere fandt felterne Gohta og Alta sidste år. I år vil Lundin lave to afgrænsningsbrønde på Alta på Loppahøgda, hvor man også planlægger endnu en efterforskningsbrønd. Endnu en er planlagt i den sydøstlige del af Barentshavet, sier adm. direktør Torstein Sanness:

"Vi har defineret Barentshavet syd og sydøst som et prioriteret område efter Utsirahøyden. Men, vi er afhængige af, at vores partnere er enige, og indtil videre ser det ud til at gå godt med planerne, som vi fremlægger for dem. Vi er optimistiske på sigt, men ser selvfølgelig som alle andre, at olieprisen er en vigtig faktor. men igen, vi tænker langsigtet," siger han til avisen.

I 2013 og 2014 lavede Statoil et omfattende efterforskningsprogram i det arktiske område, hvoraf kun en ud af 12 brønde gav resultater. I 2015 vil man analysere resultaterne.

Statoil dropper efterforskning i Barentshavet

Endnu en milliard-kontrakt til Sverdrup leverandør 

Norge skærer 175 milliarder kroner af oliebudgettet 

Oliejagt i Barentshavet umulig med dagens materialer  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også