ShippingWatch

Milliardsalg gik i vasken for DONG

DONG forsøgte sammen med Bayerngas at komme af med en del af Hejre-oliefeltet, men nye skatteregler i Nordsøen spændte ben, skriver Børsen.

Foto: CARSTEN INGEMANN

DONG Energy forsøgte i 2012 at afhænde noget af sin licens til det store Hejre-olie, men regeringens stramning af Nordsø-beskatningen kom i vejen, skriver Børsen.

Planen var at sælge op til 40 pct. af andelen i Hejre-feltet, svarende til et frasalg på op til 5 mia. kr. 

Det er DONG's partner på det lukrative felt - tyske Bayerngas - der kommer med oplysningerne. Selskaberne forsøgte sammen at finde mulige købere.

"Der var en lang række, der var interesserede. Der var nogle, der var i datarum. Men processen blev forstyrret. For midt i processen meldte man ud, at man ville ændre skattereglerne for Nordsøen. Det betød, at alle selskaber, der kunne være interesseret, nu ikke kunne regne det hjem at investere i Hejre. Efterfølgende trak alle sig," siger direktør Arne Westeng, Bayerngas, som selv ejer 40 pct. af feltet.

Rædselsår i DONG's fossile forretning 

Bayerngas, som står til at blive ramt med ekstraregning på 1,6 mia. kr. på grund af de nye regler, har flere gange luftet kritik af regeringens planer.

Til avisen opfordrer Arne Westeng til, at man finder frem til et kompromis om en overgangsordning, som i stedet vil koste selskabet 600 mio. kr. og staten en mia. kr.

At DONG skulle være villig til at sælge ud af ejerandelen, skyldes, at selskabet - og Bayerngas - ønskede at sprede risikoen for feltet samt DONG's planer om at få tilført ny kapital. DONG siger til Børsen, at man ikke udtaler sig om mulige "planer om salg eller køb af konkrete assets".

Regeringens skattestramning skyldes planerne om at etablere en togfond til små 30 mia. kroner. Hejre-feltet rummer ca. 9 mia. kubikmeter olie og ca. 6 mia. kubikmeter gas.

Siri-revne koster DONG lille milliard

Avis: Dongs enegang koster fire mia kroner 

Minister venter Nordsøgevinst på 437 mia. 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs