ShippingWatch

Aker vinder storkontrakt i Nordsøen

Aker Solutions har vundet en kontrakt på værdi op til 440 mio. dollar. Selskabet skal levere et subsea production system til udviklingen af et oliefelt i den britiske del af Nordsøen.

Norske Aker Solutions kan mandag offentliggøre deres hidtil største kontrakt i den britiske del af Nordsøen. Til udviklingen af et oliefelt skal selskabet nemlig levere et subsea production system med en værdi, der kan løbe op på 440 mio. dollar. Det fremgår af en fondsbørgsmeddelelse.

"Dette er den største subsea-kontrakt, vi har vundet i Storbritannien," siger Alan Brunnen, leder af Aker Solutions' subsea-forretning. "Den konsoliderer vores position i Storbritannien yderligere, hvilket er vores største hub udenfor Norge."

Ordren indeholder subsea-teknologier, der er nye i det britiske marked, skriver selskabet i meddelelsen, hvor både feltets navn og operatør holdes skjult fra offentligheden. De første leveringer af materiale forventes at ske i første halvdel af 2014, men kontrakten er underskrevet og booket som ordreindgang i andet halvår af 2013.

Statoil og Aker Solutions skrotter aftale til 11 mia 

Aker Solutions skal have 4000 nye medarbejdere i år 

Aker Solutions' direktør i fare for fyreseddel 

NGO: Nu starter olieudvinding i isfyldte vande 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs