ShippingWatch

Statoil og Aker Solutions skrotter aftale til 11 mia

Udvikling af en ny superrig blev for vanskelig for Statoil og Aker Solutions, der skrotter projektet, som havde en værdi af over 11 mia. norske kroner.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

I 2012 blev Statoil enig med Aker Solutions om udvikling af en ny supperrig, en ny katagori B-rig, der i kraft af flere boremuligheder kunne fungere ligeså godt på dybt vand som på lavt vand. Nu har parterne skrottet aftalen til en værdi af 11,2 mia. norske kroner, ligesom Aker Solutions allerede har brugt 375 millioner kroner på projektet. Det skriver det norske Teknisk Ukeblad.

"I udgangspunktet anså vi projektet som krævende men håndterbart. Fordi det var krævende, var vi enige med Statoil om at gennemføre en fase, hvor vi skulle undersøge konceptet, inden vi gik ind i en byggefase. I løbet af denne proces blev projektet mere krævende end forventet," siger kommunikationsrådgiver Bunny Nooryani i Aker Solutions til Teknisk Ukeblad.

"Teknologien var ikke moden nok, og det viste sig vanskeligt at realisere sådan et udviklingsprojekt inden for de kommercielle rammer af et industriprojekt," siger han.

Aker Solutions klar til at fordoble brasiliansk subsea-produktion 

Vedligehold af platforme kan blive guld værd  

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Både tørlast- og containerrater falder markant. Norsk lovforslag kan være i strid med EØS-aftale. USA vil indføre store bøder i krænkelsessager på skibe. Og DFDS vinder på produktionsboom i Tyrkiet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs