ShippingWatch

Vedligehold af platforme kan blive guld værd

Erfaringer fra Nordsøen med vedligeholdelse og opgraderinger af olie- og gasinstallationer kan bruges internationalt, mener Aker Solutions.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Erfaringer med vedligeholdelse og opgraderinger af olieplatforme og rigge i Nordsøen, som bl.a. flere danske værfter som Orskov, Fayard og Semco satser hårdt på, skal føres ud i verden. Det er i hvert fald, hvad norske Aker Solutions agter at gøre efter at have renoveret og opgraderet norske installationer i årtier.

"Vi har opbygget værdifuld erfaring i Nordsøen. Nu satser vi stærkere internationalt, og vi tror, at denne erfaring med vedligehold- og modifikationsarbejde fra modne områder som Norge og Storbritannien vil blive efterspurgt i flere lande, når deres installationer ældes," siger kommunikationschef Cathrine Gjertsen i Aker Solutions til Offshore.no.

Dansk Metal: Ophugning kan skabe tusindvis af jobs 

I løbet af det sidste halve år har Aker Solutions MMO-virksomhed opkøbt de canadiske selskaber AKCS Offshore Partner og Thrum Energy, etableret MMO-kontor i Houston og indgået en femårig aftale til en værdi af 2,3 mia. norske kroner med Shell i Brunei.

"Denne type MMO-arbejde kræver tilstedeværelse, og vi har fordelen ved at være repræsenteret i over 30 lande rundt om i verden. Og vi har den nødvendige erfaring med planlægning og gennemførelse af store projekter," siger Cathrine Gjertsen.

Fayard: Norsk ordre et vigtigt signal i industrien 

MMO er et af ni forretningsområder i Aker Solutions, og det havde i fjor en omsætning på 11,1 milliarder norske kroner. Selskabet har rammeaftaler for vedligehold og modifikationer på i alt 19 installationer på norsk sokkel, bl.a. til Talisman, BP og ExxonMobil samt otte for Statoil.

Kontrakten med Shell i Brunei ligner et internationalt gennembrud,  og Aker Solutions har nu over 800 personer ansat på denne opgave.

Skibsværfter i hård kamp om ordrer i Norge 

Orskov forventer øget konkurrence fra ærkerival  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs