ShippingWatch

Regeringen skal forklare DONGs Hejre-investering

Finansministeren skal en tur i samråd, efter det i går kom frem, at DONG Energy måske har betalt flere penge end nødvendigt for opbygningen af Hejre-feltet.

Foto: Mik Eskestad

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal en tur i samråd. Det skal han, fordi det i går kom frem, at DONG Energy tilsyneladende afviste et tilbud fra Maersk Oil tilbage i 2010, der kunne have gjort en opbygning af Hejre-feltet 4 mia. kr. billigere. Det skriver Børsen.

"Jeg vil have finansministeren i samråd for at få hans redegørelse af sagen. Da staten er storaktionær i DONG Energy, vil jeg være sikker på, at DONG Energy træffer de korrekte beslutninger," siger Mike Legarth, konservativ finanspolitisk ordfører, til avisen.

Opbygningen af Hejre-feltet har et prisskilt på 12,7 mia. kr., og ifølge Børsen kunne statens energiselskab have sparet omkring en-tredjedel af prisen, hvis DONG havde valgt at bruge Maerks Oils Harald-felt, der ligger tæt på Hejre-feltet.

I et skriftligt svar til Børsen skriver finansminister Bjarne Corydon (S), at det er ministeriets forståelse, at DONG valgte at etablere sin egen platform, fordi det forretningsmæssigt var bedst for selskabet.

Avis: Dongs enegang koster fire mia kroner 

DUC slipper med at betale mindre i skat

Oliegigant har tjent styrtende i Nordsøen 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs