ShippingWatch

Oliegigant har tjent styrtende i Nordsøen

Amerikanske Hess klager over nye skatteregler i Nordsøen, men milliarderne vælter ind, og Danmark er et af de lande, hvor Hess tjener allerflest penge. Det skriver Berlingske.

Det har været en guldrandet forretning for den amerikanske oliegigant Hess at være operatør på det store Syd Arne-felt i Nordsøen. Selskabet fik i 2004 lov til at blive på det gamle og langt mere lukrative skattesystem, og både indtjeningen og afkastet har været af en kaliber, som enhver virksomhed ville drømme om.

Det viser Berlingske Research’ gennemgang af de tilgængelige regnskaber, der dækker perioden 1999-2011.

Olie Gas Danmark: 16 mia. kr på spil i Nordsøen 

Siden produktionen begyndte i 1999 og frem til 2011, har selskabet samlet tjent 11,2 milliarder kroner efter skat ud af en omsætning på 25,3 milliarder kroner. Dermed lander hele 44 procent af omsætningen på bundlinjen. Den samlede skattebetaling har været fire milliarder kroner, og dermed har skattesatsen i snit blot været 27 procent.

Hess har gennem årene investeret mange penge i udbygningen af Syd Arne, men selv når investeringerne tages med i betragtning, har Syd Arne leveret et årligt afkast, der i perioden 2004-2011 har svinget mellem 17 og 34 procent – efter skat vel at mærke. Afkast efter skat i de niveauer er selv i oliebranchen sjældne, skriver Berlingske.

Medie: Dong skal betale dyrt i Nordsøen 

Hess’ danske selskab er da også en juvel for den globale gigant Hess Corporation. Mens under fem procent af Hess-koncernens samlede produktion af olie og gas i perioden 2004-2011 er kommet fra Danmark, så har Hess Denmark leveret hele 11,5 procent af koncernens overskud efter skat.

Stor udenlandsk interesse for danske oliefelter 

Olieselskab raser over regeringens beregninger 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs