Den norske olie holder kun frem til 2025

Hvis det norske olieeventyr skal fortsætte, skal der store nye fund til, for den nuværende produktion holder kun til 2025, skriver Dagens Næringsliv.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Ressourcerne på den norske sokkel holder ikke for evigt, og selvom de seneste års fund af eksempelvis Johan Sverdrup-feltet i Nordsøen og Johan Castberg-feltet i Barentshavet har givet optimisme, er der behov for at finde nye felter. For som det ser ud i dag, så holder den nuværende produktion ikke til efter 2025, skriver Dagens Næringsliv.

"Uden nye betydelig fund vil produktionen falde og værdiskabelsen reduceres efter 2020," skriver Olje- og energidepartementet i en meddelelse om arbejdet med at åbne den sydøstlige del af Barentshavet.

Norge åbner uberørt område for olieefterforskning 

Og der er behov for nye uudforskede områder. I 2040 skal halvdelen af den norske olieproduktion nemlig stamme fra områder, der ikke i dag er åbnet for olie- og gasefterforskning. Derfor er der fortsat behov for store investeringer i fremtidig efterforskning, hvilket indtil nu ikke synes at blive et problem. Mange virksomheder har i løbet af de seneste måneder meddelt, at de er klar til at investere betydelige beløb i fremtidig olie- og gasefterforskning.

"Det, der opretholder produktionen udover 2025, er uopdagede ressourcer. Det er klart, at man må lede for at finde dem. Eftersøgningen må fortsætte, for at vi kan holde produktionen oppe i slutningen af vores analyseperiode. Og længere frem i tiden er det endnu mere vigtigt," siger Jan Bygdevoll, direktør for prognoser, analyse og data i Oljedirektoratet, ifølge Dagens Næringsliv.

Medie: Kæmpe potentiale i Barentshavet

Gamle oliefelter udfordrer Maersk Oils CO2-udledning

Maersk Oil: Barentshavet er interessant

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også