Medie: Kæmpe potentiale i Barentshavet

Barentshavet og den sydøstlige del, hvor Norge formentlig vil åbne for olieefterforskning, kan blive den nye store guldgrube for offshore-industrien, lyder vurderingen fra Oljedirektoratet.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Et guldæg ligger sandsynligvis begravet i Barentshavet og den sydøstlige del, der endnu ikke har været genstand for olie- og gasefterforskning, men som formentlig vil blive åbnet af den norske regering. Ifølge tal fra Oljedirektoratet forventer man, at der ligger uopdagede olieressourcer i omegnen af otte mia. tønder olieækvivalenter, skriver Offshore.no.

I den oprindelige del af Barentshavet har Oljedirektoratet anslået, at industrien fortsat kan finde seks mia. tønder olieækvivalenter, mens forventningen til den sydøstlige del af Barentshavet ligger på 1,9 mia. tønder olieækvivalenter.

"Det er store områder, hvor der har været relativt lidt eller ingen olieaktivitet. Der er begrænset viden om geologi, hvilket giver usikre skøn. Samtidig er der områder med stort potentiale. For Barentshavet sydøst spænder skønnet fra 345 mio. olieækvivalenter til 3,5 milliarder olieækvivalenter," siger Eldbjørg Vaage Melberg i Oljedirektoratet til Offshore.no

Norge åbner uberørt område for olieefterforskning 

Maersk Oil: Barentshavet er interessant

Norge har gjort nyt muligt storfund af olie 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også