ShippingWatch

Minister: Stor usikkerhed om Nordsø-milliarder

Klima- og Energiminister Martin Lidegaard (R) sår tvivl om de mange oliemilliarder, som regeringen håber at få ud af den varslede skat i Nordsøen. Det fremgår af en mail, Børsen har fået indsigt i.

De 27,5 mia. kr. fra den varslede skat i Nordsøen er langt fra sikre, vurderer klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), der ikke vil garantere fremtidige indtægter fra Nordsøen.

Det skriver Børsen, som har fået indsigt i en mail fra ministeren til Venstres energiordfører Lars Chr. Lilleholt.

"...det er generelt forbundet med betydelig usikkerhed at skønne over provenuet fra beskatningen af kulbrinteindvinding i Nordsøen," skriver Matin Lidegaard (R) og tilføjer, at "regeringen derfor ikke udsteder nogen garantier om fremtidige indtægter fra Nordsøen."

Olie Gas Danmark: 16 mia. kr på spil i Nordsøen 

Et bevis på, at regeringens indtægter er meget usikre, mener Lars Chr. Lilleholt, ifølge Børsen. Forleden varslede det tyske olieselskab Bayerngas, at Danmark ikke længere vil være en attraktiv investering, såfremt skatten i Nordsøen stiger.

"Bayerngas' advarsel viser, at de store indtægter er meget usikre, hvis olieselskaberne skræmmes væk," siger Lilleholt til Børsen.

Det lykkedes ikke avisen at få en kommentar fra ministeren.

Tysk oliegigant truer med at forlade Nordsøen 

Dong er ikke skræmt af ny olieskat

Medie: Maersk skal ikke betale mere Nordsøskat 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs