ShippingWatch

Tysk oliegigant truer med at forlade Nordsøen

Gennemføres nye skrappe regler for olieselskaberne i Danmark, dropper den tyske oliegigant Bayerngas fremtidige danske investeringer. Det skriver Børsen.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Den største internationale investor i dansk olie og gasproduktion uden for det Mærsk-ledede DUC truer nu med at trække stikket for flere danske aktiviteter. Tyske Bayerngas vil blive så hårdt ramt af den foreslåede strammere danske beskatning af olieselskabers produktion og ikke mindst investeringer i Danmark, at Bayerngas nu afviser at byde på fremtidige danske projekter. Det skriver Børsen mandag.

"Nu fremstår Danmark ikke ret attraktivt længere. Vi har derfor stoppet alle forberedelser til at byde på den næste licensrunde, syvende runde, for det giver ikke mening længere," siger adm. direktør for Bayerngas i Danmark, Arne Westeng, til avisen.

Olie Gas Danmark: 16 mia. kr på spil i Nordsøen 


"Vores danske hold er skuffet. For der er olie at komme efter i den danske undergrund. Men når regeringen i Danmark agerer, som den gør, kan jeg ikke anbefale vores bestyrelse at sende friske penge ind på det danske marked," siger Arne Westeng, der vil i dialog med staten om en lempelse af de foreslåede nye skatteregler.

I dag er Bayerngas' største danske aktivitet Hejrefeltet, som udvikles sammen med Dong Energy. Bayerngas havde netop besluttet sig for nye milliardinvesteringer i Hejre, da reglerne blev forslået ændret som en direkte konsekvens af det netop afsluttede serviceeftersyn af Nordsøen.

Peter Helmer Steen, direktør for statens Nordsøfonden, er ifølge Børsen bekymret for Bayerngas' udmelding.

"Jeg er ked af, hvis Bayerngas skruer ned for sine aktiviteter i Danmark. Det er et godt selskab, som vi samarbejder med."
 

Dong er ikke skræmt af ny olieskat 

Holger K: Mærsk-aftale kan ikke genforhandles 

Maersk Oil: Skattetryk i Nordsøen afgør nye investeringer 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs