ShippingWatch

Medie: Maersk Drilling strammer op efter tab

Maersk Drilling tabte over en halv mia. kr. i 2012 på uforudset vedligeholdelse. Nu strammer selskabet ifølge Børsen op for at sikre sin ambitiøse vækstplan.

Foto: Maersk Drilling

To uforudsete eftersyn af olierigge betød et tab på en halv mia. kroner for Maersk Drilling i 2012. 

"Det er standard vedligeholdelsesopgaver, som har kostet det beløb. Det er beklageligt, bittert og ærgerligt. Derfor har vi strammet vores procedurer op. Vi har tidligere haft procedurer, men der har tilsyneladende været en brist," siger Claus Hemmingsen, CEO i i Maersk Drilling, til Børsen.

Maersk Drillings 16 rigge, samt de 14 nye, som selskabet vil købe og bringe i drift over de næste år, skal derfor overvåges langt bedre.

 

Men oliebranchen, hvor man arbejder med tryk på over 1000 bar og meget store temperaturer, er risikabel, erkender Claus Hemmingsen.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at dette ikke skulle have ramt os. Og det er ingen hemmelighed, at denne industri er ramt af den slags. Sådan er det. Men at det kan ske, det kan vi ikke sige os fri for," siger Claus Hemmingsen til avisen.

Maersk Drilling fanger konkurrenternes ansatte på sociale medier

Maersk Drilling med i globalt kapløb om borerigskibe 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs