ShippingWatch

Norge ønsker olieefterforskning ved Lofoten

Norske politikere debatterer heftigt, om landet skal åbne for olieefterforskning i det sårbare område ved Lofoten. Olie- og energiministeren ønsker at starte efterforskningen til efteråret, men inden skal der være valg.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Der kan findes enorme oliereserver i den norske del af havet ud for Lofoten, ligesom der allerede er lavet vurderinger over, hvordan kystområdet kan få gavn af tusindvis af arbejdspladser, hvis der i sidste ende viser sig at være mængder af olie eller gas. Og derfor tyder mere og mere på, at den norske regering vil lempe på sin holdning om ikke at bore i det sårbare område, og måske allerede lade de første selskaber komme til fadet senere i år.

Den norske olie- og energiminister Ole Borten Moe, siger i alt fald ifølge Dagens Næringsliv, at "det er på tide at starte efterforskningsboringer i området" vel vidende, at det ikke er regeringens politik.

Valg til september

"Jeg har anbefalet det, jeg vil kalde en forsigtig, gradvis videre udvikling. En tilgang, som vi kender godt fra den norske sokkel allerede," siger ministeren.

Til det norske Teknisk Ukeblad siger han endvidere:

"Det kan ske fra efteråret, på den måde kan vi tilrettelægge efterforskingsboringer frem mod 2020. Efterforskningsboringer er nødvendige for at finde ud af, hvilke ressourcer, der faktisk findes i området. Efter min mening bekræfter de undersøgelser, der er gennemført hidtil, at der ikke er særlige miljømæssige forhold, som tilsiger, at vi ikke kan have olievirksomhed i området."

Spørgsmålet om Lofoten er blevet et emne, der allerede diskuteres frem mod det kommende valg til det norske Storting den 9. september i år, som dermed kan få en afgørende rolle for, om de første efterforskningsbrønde bliver godkendt.

Ny Statoil-teknologi henter ekstra olie for 19 mia. NOK

37.000 nye job i olieudvinding ved Lofoten 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs