ShippingWatch

37.000 nye job i olieudvinding ved Lofoten

Hvis Norge beslutter sig for at indlede olieudvinding ved Lofoten og Vesterålen, kan det optimalt set betyde 37.000 nye arbejdspladser over de næste 30 år ifølge landets olie- og energiminister.

Der kan skabes helt op til 37.000 nye arbejdspladser, hvis Norge beslutter sig for at indlede egentlig olieproduktion i det sårbare område ud for Lofoten og Vesterålen, skriver Dagens Næringsliv.

Sådan lyder det mest optimistiske scenarie fra den norske olie- og energiminister Ola Borten Moe, som i dag præsenterer de forventede resultater af olieaktiviteter i området. Ved lav aktivitet kan der skabes 13.000 arbejdspladser over 30 år, mens tallet kan komme op på hele 37.000 nye job ved høj aktivitet ifølge NRK.

"Det vil afspejles i alle led i samfundet. Alt fra de primære aktiviteter til rejseaktiviteter og serviceerhverv. Det er i det hele taget en stor vækst- og udviklingsmulighed for hele regionen," siger ministeren til NKR.

Ministeren er fra Senterpartiet, der er modstander af at indlede olieaktiviteter ved Lofoten. Der skal laves en egentlig konsekvensudredning, inden der kan startes olieudvinding i området.

90 norske oliefelter skal udbygges frem mod 2018

Statoil truer med at flytte fra Norge

Rambøll skal fordoble norsk olieforretning 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs