Ny Statoil-teknologi henter ekstra olie for 19 mia. NOK

Nye seismiske værktøjer gør Statoil i stand til at hente ekstra 30 mio. tønder olie op fra felterne Snorre og Grane. Olien har en værdi på 19 mia. NOK.
Foto: Ole Jørgen Bratland/Statoil
Foto: Ole Jørgen Bratland/Statoil

Ved at placere cirka 700 kilometer seismiske kabler, der kan give viden om de to norske oliefelter Snorre og Grane, forventer Statoil at kunne hente ekstra 30 mio. tønder olie op af de to felter. De to felter er til sammen 240 kvadratkilometer store, og det gør det seismiske projekt til det største i verden, skriver Statoil om projektet, der kan ende med at give olie til en værdi af 19 mia. NOK.

"Bedre seismiske data er essentielle for virksomhedens strategi om en øget olieproduktion. Det er et meget vigtigt projekt for Statoil," siger Øystein Michelsen, som er vice president i Statoil-afdelingen udvikling og produktion på den norske sokkel.

Statoil udvinder i forvejen en stor procentdel af den mulige andel olie i de felter, hvor selskabet er tilstede. Andelen når op på 50 pct., mens den gennemsnitlige udnyttelsesgrad er 35 pct. Statoil skønner, at med de nuværende oliepriser betyder hver eneste ekstra lille procent en værdi på 300 mia. ekstra NOK. Derfor er redskaber som de nye seismiske kabler så vigtige.

Norsk olieindustris mareridt: For få kloge hoveder 

Norsk regering vil tillade olieaktiviteter ved Lofoten 

37.000 nye job i olieudvinding ved Lofoten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også