Maersk Oil: Olieproduktion i Algeriet forsinket

Der er endnu ikke begyndt at pible sort guld op fra El Merk-feltet i Algeriet, som det ellers var ventet. Det afslørede amerikanske Anadarko i sit årsregnskab for 2012, og det bekræftes af Maersk Oil.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff
AF RITZAU FINANS

Det blev alligevel ikke i 2012, at El Merk-feltet i Algeriet begyndte at levere olie til Maersk Oil, A.P. Møller - Mærsks olieforretning. Rent faktisk er der endnu ikke begyndt at pible sort guld op fra feltet, som det ellers var ventet.

Det afslørede amerikanske Anadarko i sit årsregnskab for 2012, og det bekræftes af Maersk Oil.

"Anadarko, operatør for El Merk i Algeriet, har i sin netop offentliggjorte regnskabsmeddelelse oplyst, at første olie forventes i Q1 i 2013. Maersk Oils kommunikation om El Merk i Algeriet bygger på den information, som Anadarko, operatør for El Merk, har offentlig tilgængelig, skriver Maersk Oil i et svar til Ritzau Finans.

Olie fra fjerde kvartal

Tidligere var forventningen, at El Merk skulle begynde at levere olie i fjerde kvartal af 2012 til Maersk Oil og partnerne, som ud over Anadarko tæller det statslige algierske olieselskab Sonatrach. Det fortalte Maersk Oil blandt andet ved sin kapitalmarkedsdag i starten af oktober, og prognosen blev gentaget i regnskabet for tredje kvartal, der blev offentliggjort 9. november.

Her lød forventningen, at produktionen skulle startes i slutningen af 2012, og at feltet skulle levere en produktion på op til 15.000 tønder per dag til Maersk Oil allerede fra "tidligt" i 2013. Anadarkos udmelding ændrer ikke ved Maersk Oils forventninger til produktionsandelen fra feltet, oplyser selskabet.

Maersk Oil ventede i 2012 en samlet produktion på 258.000 tønder olie per dag, men afslører først i årsregnskabet senere i februar, om det mål blev indfriet. På længere sigt vil Maersk Oil øge sin produktion til 400.000 tønder per dag, hvilket ventes at ske senest i 2020.

IEA: Høje oliepriser største trussel mod økonomien

Terror og dårligt image rammer olieindustri

Olieforsker: Statoil bør forlade Algeriet

Her er verdens Top-5 over oliefund i 2012 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også