ShippingWatch

Olieforsker: Statoil bør forlade Algeriet

Det er for farligt for Statoil at blive ved med at drive forretning i Algeriet. Det vurderer den norske olieforsker Helge Ryggvik over for Dagens Næringsliv.

Sidste uges gidseldrama i Algeriet, og de store problemer og kæmpe menneskelige konsekvenser, det har haft for Statoil, bør få olieselskabet til at trække sig ud af Algeriet. Det er vurderingen fra den norske olieforsker Helge Rygvikk.

"Jeg har hørt folk sige, at Statoil skal gå i gang med droner. Når den slags tiltag er næste skridt for at sørge for dine ansattes sikkerhed, så må du hellere stoppe op og revurdere, hvilken slags samfund, du er i," siger Helge Rygvikk ifølge Dagens Næringsliv.

Han mener, at situationen i In Amenas er noget særligt, da Statoil der har landbaserede, frem for offshoreaktiviteter, og fordi Algeriet er politisk ustabilt. En anden forsker forudser, at ikke bare Statoil, men også andre olieselskaber vil trække sig fra Nordafrika og andre afrikanske lande, fordi de er for politisk usikre.

Fra politisk side er holdningen en anden, skriver Dagens Næringsliv. Både Norges statsminister Jens Stoltenberg og udenrigsminister Espen Barth Eide mener, at en tilbagetrækning fra Algeriet af Statoils aktiviteter vil være et knæfald for terroristerne.

Forsker: Terrorister vil forsøge flere angreb i Nordafrika

Fem Statoil-ansattes skæbne uvis i Algeriet

Energiselskaber øger sikkerheden i Algeriet 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs