ShippingWatch

Energiselskaber øger sikkerheden i Algeriet

Internationale energiselskaber har siden angrebet på Statoils anlæg i Amenas-området evakueret ansatte og øget sikkerheden. Det skriver Wall Street Journal.

Angrebet på Statoils gasanlæg i Amenas-området i Algeriet har fået internationale energiselskaber til at øge sikkerhed og evakuere ansatte. Det skriver Wall Street Journal.

"Internationale olieselskaber vil selv reagere ved at øge deres sikkerheds-protokoller, minimere personalet og generelt tilpasse sig det nye miljø," siger Geoff Porter, der har stiftet North Africa Risk Consulting. Han ser det dog ikke som sandsynligt, at selskaberne fuldstændig vil forlade området.

BP meldte torsdag ud, at selskabet var begyndt at trække ikke-essentielle medarbejdere ud af landet, hvilket ifølge Bloomberg betyder folk, der ikke er fra Algeriet. Statoil har øget sikkerheden ved alle andre faciliteter i Algeriet.

Også Maersk Oil har aktiviteter i Algeriet og er partner med selskabet Anadarko Petroleum Corporation. Selskabet leverede i oktober 2012 et regnskab, der var bedre en ventet, og som indeholdt en opjustering af forventningerne til hele året. Anadarkos salg for hele året 2012 lå på 265-267 mio. tønder olie.

Oliemarkedet frygter opblusning i Nordafrika 

Gidseldramaet er ovre: 30 gidsler er døde 

Algeriet-drama: 15 gidsler undsluppet 

Olieprisen stiger efter angreb i Algeriet 

Oliearbejdere taget som gidsler i Algeriet 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs