ShippingWatch

Energiselskaber øger sikkerheden i Algeriet

Internationale energiselskaber har siden angrebet på Statoils anlæg i Amenas-området evakueret ansatte og øget sikkerheden. Det skriver Wall Street Journal.

Angrebet på Statoils gasanlæg i Amenas-området i Algeriet har fået internationale energiselskaber til at øge sikkerhed og evakuere ansatte. Det skriver Wall Street Journal.

"Internationale olieselskaber vil selv reagere ved at øge deres sikkerheds-protokoller, minimere personalet og generelt tilpasse sig det nye miljø," siger Geoff Porter, der har stiftet North Africa Risk Consulting. Han ser det dog ikke som sandsynligt, at selskaberne fuldstændig vil forlade området.

BP meldte torsdag ud, at selskabet var begyndt at trække ikke-essentielle medarbejdere ud af landet, hvilket ifølge Bloomberg betyder folk, der ikke er fra Algeriet. Statoil har øget sikkerheden ved alle andre faciliteter i Algeriet.

Også Maersk Oil har aktiviteter i Algeriet og er partner med selskabet Anadarko Petroleum Corporation. Selskabet leverede i oktober 2012 et regnskab, der var bedre en ventet, og som indeholdt en opjustering af forventningerne til hele året. Anadarkos salg for hele året 2012 lå på 265-267 mio. tønder olie.

Oliemarkedet frygter opblusning i Nordafrika 

Gidseldramaet er ovre: 30 gidsler er døde 

Algeriet-drama: 15 gidsler undsluppet 

Olieprisen stiger efter angreb i Algeriet 

Oliearbejdere taget som gidsler i Algeriet 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs