ShippingWatch

Fem Statoil-ansattes skæbne uvis i Algeriet

Statoil mangler stadig fem ansatte efter gidseldramet i Algeriet. I alt savnes ni mennesker, og op mod 80 menes at være blevet dræbt i gidseltagningen på gasanlægget i In Amenas, hvoraf de 32 er gidselstagere.

Antallet af dræbte gidsler og gidseltagere nærmer sig 80 efter sidste uges gidseldrama. Det var meldingen søndag aften, hvor det også blev oplyst, at ni personer stadig savnes, herunder fem Statoil-ansatte.

"Situationen er stadig usikker for fem af vores medarbejdere. I går gav jeg udtryk for dyb og stigende bekymring for de fem, der er forsvundet. Vi ved, at der er mange dræbte. En ny dag uden svar har øget vores bekymring, og vi gør alt, hvad vi kan for at finde vores fem kolleger," sagde Helge Lund, adm. direktør for Statoil, søndag aften sent i en pressemeddelelse.

Ud over de fem norske Statoil-medarbejdere, savnes tre britiske statsborgere og en person med britisk opholdstilladelse.

Siden gidseltagningen gik i gang onsdag har der været forskellige meldinger om antallet af gidseltagere, tilfangetagne og antal dræbte, men de seneste tal er bekræftet af Reuters søndag, hvor der også blev fundet seks yderligere gidseltagere i live på anlægget, skriver dr.dk.

Energiselskaber øger sikkerheden i Algeriet

Gidseldramaet er ovre: 30 gidsler er døde

Oliearbejdere taget som gidsler i Algeriet 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs