ShippingWatch

Mindre olieselskaber mangler en vækstplan

Det norske olieboom kommer til at skabe store problemer for mange selskaber, som forsøger at blive at større. Der er masser af opgaver, men mange mangler en vækstplan og kender ikke flaskehalsene, siger indkøbsekspert.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Det norske olieboom kommer til at skabe store problemer for mange selskaber, som forsøger at blive at større.

"De selskaber, som ikke har en plan for at vokse, vil ende med at arbejde meget mere og tjene meget mindre," siger indkøbsekspert Atle Sundøy fra konsulenthuset Inventura til Offshore.no.

Atle Sundøy mener, at de største selskaber har forberedt sig godt på vækst.

"Men mange selskaber vil opleve, at de mangler kontrol med infrastruktur som logistik og it-tjenester, men også folk. Disse problemer vil vise sig hurtigt og ikke kun på længere sigt."

Rekruttering den store udfordring i 2013  

Om nogle måneder kommer regnskaberne for 2012, og ifølge Sundøy vil mange af dem vise stigende omsætning, men uændret indtjening.

"Vi ser, at mange små selskaber ønsker at fordoble eller tredoble omsætningen, og der er sikkert tilstrækkeligt med opgaver. Men de har ikke tænkt på en lægge en plan, der kortlægger mulige flaskehalse, så man kan klare at skalere driften op og sikre marginerne. Så er hele pointen med at vokse borte," siger Atle Sundøy, og tilføjer, at der også hele tiden kommer nye spillere i markedet.

Danskere vil netværke sig ind i Norge 

Norske værfter har ordrereserve på 40 mia kroner

 

Norge spejder mod rekordhøje olieinvesteringer 

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs