ShippingWatch

Irak overvejer gigantisk olieaftale med BP

Myndighederne i Baghdad vil indlede kontraktforhandlinger med olieselskabet BP om udvikling af et af landets største oliefelter. Irak har ambitioner om en fordobling af olieproduktionen allerede i 2015.

Foto: Erik Johansen

Irak overvejer at indgå en gigantisk aftale med olieselskabet BP med henblik på at fordoble olieproduktionen i det såkaldte Kirkuk-felt, der indeholder nogle af landets største olieressourcer, men ligger i et svært tilgængeligt område.

Det skriver The Wall Street Journal med en højtstående irakisk embedsmand som kilde.

Abdul Mahdy al-Ameedi, der er øverste chef i Iraks ministerium for oliekontrakter og licenser siger til avisen, at en anmodning er sendt til regeringen om kontraktforhandlinger med BP for at udvikle oliefeltet Kirkuk, hvor produktionen er faldende på grund af lang tids misligholdelse.

BP skal udbetale 7,8 mia. USD i Macondo-erstatning 

BP er kun et af en lang række olieselskaber, der arbejder på at udvikle ældre oliefelter i det sydlige Irak med det formål at fordoble landets olieproduktion til i alt ni mio. tønder om dagen i 2015. Tildelingen af en kontrakt i Kirkuk har været forsinket, fordi det ligger i område, hvor styret i Baghdad er på kant med lokale kurdiske bevægelser, der håndhæver suverænitet i regionen.

The Kurdistan Regional Government siger i en udtalelse på sin hjemmeside, at en aftale mellem Baghdad og BP vil være ulovlig, så længe retten til området ikke er afgjort.

To andre olieselskaber, Schlumberger Ltd. og Baker Hughes Inc., har også forhandlet med Baghdad om udviklingen af Kirkuk.

BP arbejder i forvejen i det sydligeIrak i landets største oliefelt Rumaila.

BP køber op i Rosneft 

Deepwater Horizons ejer får milliardbøde

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs