USA vil kulegrave arktiske boringer

Efter ulykken med Shells rig Kulluk ud for Alaska vil det amerikanske indenrigsministerium granske olieboringsprogrammet i havene Chukchi og Beaufort. Undersøgelsen vil have specielt fokus på tre fartøjer drevet af Shell. Det skriver World Maritime News.
Foto: Christian Florian / DMI
Foto: Christian Florian / DMI

Det amerikanske indenrigsministerium har besluttet at foretage en undersøgelse af forholdene omkring olieudvinding i havene Chukchi og Beaufort ud for Alaska, efter den nylige ulykke, hvor Shell-riggen Kulluk rev sig løs af et kabel og gik på grund.

Shell-rig gået på grund i Alaska  

Undersøgelsen forventes at tage 60 dage at gennemføre, og den vil have specielt fokus på driftsproblemer relateret til riggene Noble Discoverer og Kulluk samt begrænsningsskibet Arctic Challenger og indsættelsen af fartøjets begrænsningskuppel.

"Efterforskningen giver os mulighed for bedre at forstå det sande omfang af vores resurser i Arktis og bedre forstå naturen af risici og fordele af udviklingen i denne region, men vi er også opmærksomme på, at de unikke udfordringer, som det arktiske miljø stiller, kræver endnu højere niveauer af kontrol," siger Ken Salazar, der er indenrigsminister.

Undersøgelsen kommer til at fokusere på Shells sikkerhedshåndteringssystemer, selskabets kontrol med kontraherede tjenester og Shells evne til at møde de strenge standarder, der findes for arbejde i Arktis.

Norge i historisk olieaftale med Island 

ICS indskærper behov for arktiske regler 

Stor interesse for olie øst for Grønland 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også