Statoil vil udvikle drilsk oliefelt

Statoil satser nu 26 mia. kr. på at udvikle oliefeltet Mariner i Nordsøen, som tidligere er blevet opgivet af andre selskaber.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Statoil investerer nu flere mia. i at udvikle oliefeltet Mariner i Nordsøen, som virksomheden siden 2007 har haft licens til, skriver Dagens Næringsliv.

Oliefeltet på den britiske sokkel er tidligere blevet opgivet af flere andre olieselskaber, men det afskrækker dog ikke Statoil fra at investere store summer i at udvikle oliefeltet, der indeholder den tungeste olie nogensinde produceret i Nordsøen.

I alt koster udviklingen af oliefeltet, der er den største i ti år, omkring 40 mia. kr.. Heraf betaler Statoil godt 26 mia. kr, idet selskabet ejer 65 pct. af feltet. Og Statoils erfaring med tungoliefelter gør det til en god investering, mener Lars Christian Bacher, koncerndirektør for Udvikling og Produktion internationalt.

"Mariner-feltet blev fundet i 1981, og Statoil gik ind i licensen som operatør i 2007 med målet om at lykkes med at udvinde ressourcerne. Vi er glade for, at vi nu har taget en investeringsbeslutning, som kan skabe lønsom udvikling af Mariner-feltet," siger han til Dagens Næringsliv.

Udbygningen kommer bl.a. til at omfatte en produktions- og boreplatform og en flydende lagerenhed med kapacitet til 850.000 tønder olie. Statoil forventer at starte produktionen fra Mariner i 2017.

Stor interesse for olie øst for Grønland

Statoil i forhandlinger om argentinsk skifergas-boom

Statoil indgår stor strategisk gas-aftale med Wintershall 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også