ShippingWatch

Statoil i forhandlinger om argentinsk skifergas-boom

Chefen for Argentinas statslige olieselskab ventes til Oslo i dag mandag for at drøfte partnerskab med Statoil. Argentina har nogle af verdens mest lovende forekomster af skifergas og vil investere over 200 mia. kroner.

Foto: Casper Dalhoff

Statoil er i forhandlinger med Argentinas statsejede olieselskab YPF om et partnerskab, der skal satse på udvikling af landets store forekomster af skifergas. YPF vil bruge over 200 mia. kroner på at udvikle selskabets energiportefølje, skriver Financial Times.

YPFs topchef Miguel Galuccio er ventet til Oslo i dag mandag til samtaler med ledelsen i Statoil, men på en investorkonference i London forleden understregede han, at han ikke kun holder møder med Statoil.

Statoil afviste søndag aften at kommentere det forestående besøg over for Dagens Næringsliv.

Skifergas sætter ny økonomisk dagsorden 

"Vi kommenterer ikke, hvilke forretningsmuligheder, vi vurderer og hvilken dialog, vi har med virksomheder. Vi har sagt, vi følger med i de muligheder, der er inden for skifergas og olie," siger informationschef Bård Glad Pedersen i Statoil.

Argentina regnes som et af de mest lovende områder i verden inden for skifergas efter USA og Kina, og det argentiske statsolieselskab har enorme planer for udvinding af nye olie- og gasreseerver i landet  med investeringer på 37 mia USD.

Problemet for argentinerne er adgang til kapital og teknologi og derfor er selskabet stærkt optaget af partnerskaber. Ifølge Financial Times er selskabet tæt på en aftale med det amerikanske olieselskab Chevron og det kinesisk-amerikanske Bridas. Problemerne med at skaffe kapital på de internationale markeder er ikke blevet mindre af, at Argentina har nationaliseret det spanske olieselskab Repsols aktiepost i YPF.

Statoils satsning på skifergas har været omdiskuteret og hidtil langt fra været nogen guldrandet investering for det statsejede norske olieselskab. Den amerikanske skifergas-revolution har presset de amerikanske gaspriser til et historisk bundniveau.

Avis: Total investerer 1,5 mia. kr. i dansk skifergas 

Gigantiske skifergasdepoter i Algeriet kan forsyne Europa i 10 år 

Boom i skiferolie skaber energiuro  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs