ShippingWatch

Medie: Awilco scorer toprater for gamle rigge

Dagsraterne for borerigge er i kraftig stigning, og det har været til gavn for den norske operatør Awilco, der har fordoblet sit overskud i tredje kvartal sammenlignet med samme periode af sidste år.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Markedet for borerigge boomer lige nu, og det sender dagsraterne markant op. Senest har den norske operatør Awilco kunnet mere end fordoble sit kvartalsplus grundet stærkt stigende rater. Det skriver branchemediet Upstream Online.

Ifølge mediet har Awilco øget sit overskud i tredje kvartal til 14,4 mio. dollar fra 5,2 mio. dollar i andet kvartal efter omsætningen steg til 44,4 mio. dollar fra 32,5 mio. dollar. i det foregående kvartal.

Det var støttet af markant stigende rater for to af selskabets gamle rigge i Nordsøen, WilHunter og WilPhoenix, der er fra starten af 1980'erne. Ifølge Upstream har de begge været på kontrakter i den britiske del af Nordsøen til i underkanten af 300.000 dollar om dagen, mens de nye kontrakter er til over 400.000 dollar om dagen.

Awilco venter, at alle optioner på sine rigge bliver udnyttet, da der mere eller mindre er dømt udsolgt i markedet for rigge frem til slutningen af 2014.

A.P. Møller - Mærsks Maersk Drilling opererer i rig-markedet, men har fokuseret på high-end rigge, der kan operere i hårdt vejr og boreskibe, der kan bore på store dybder.

RITZAU FINANS

DNB: Her er vinderne og taberne i shipping 

Fredriksen-selskab sikrer rekordrate for LNG-skib  

Offshore-ordrer i Singapore rekordhøje

Nordsøens olierigge skal hugges op i Frederikshavn 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs