ShippingWatch

Transocean: Omkostninger kan presse drillingmarked i 2013

Verdens største operatør af olierigge, Transocean, har store forventninger til markedet i 2013 og regner med, at den positive udvikling, selskabet er inde i i år, vil fortsætte næste år. Men omkostningerne stiger.

Transocean, der er ejer af verdens største flåde af olierigge, regner med, at den seneste forbedring i indtjeningen kan fastholdes i 2013, skriver Upstream.

Resultatet i tredje kvartal blev bedre end forventet for selskabet, idet indtjeningseffektiviteten steg til 94,3 procent fra 92,1 procent i det foregående kvartal og 88,5 procent i tredje kvartal 2011. Transocean regner med, at indtjeningseffektiviteten vil ligge på 93 procent i resten af året, som også forventes at blive niveauet i hele 2013.

Branchen er dog presset af et stigende omkostningsniveau som følge af den store efterspørgsel efter rigge, som bl.a. lægger et pres på behovet for kvalificeret mandskab, oplyser CEO, Steven Newmann.

"Vi er fokuserede på at reducere effekten af stigende priser på bundlinjen gennem en disciplineret omkostningskontrol og forhandling af passende kommercielle vilkår, som afspejler det økonomiske miljø," siger han.

Transocean blev især kendt for at være det selskab, der havde leveret olieriggen Deepwater Horizon til BP, der eksploderede og førte til oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010.

Seadrill frasælger virksomhed

Seadrill vil overtage hele Asia Offshore

Maersk Drilling sikrer aftale for boreskib til 694 mio USD

Offshore fordobler indtjening for Samsung 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs