ShippingWatch

Maersk Drilling sikrer aftale for boreskib til 694 mio USD

Maersk Drilling har indgået en aftale for sit nye boreskib Deepwater Advanced 2 til en værdi af 694 mio USD, oplyser selskabet.

Maersk Drilling har sikret sig en aftale for endnu et af sine nye boreskibe, Deepwater Advanced 2, med ConocoPhillips Company og Marathon Oil Company til en værdi af 694 mio. USD, oplyser selskabet.

Det er den anden aftale, som Maersk Drilling indgår med de to selskaber om boreskibe, der arbejder på meget dybt vand. Dermed er der samtidig indgået konktrakter for fem af de syv nye bore-enheder

Goldman Sachs ser stærkt marked for Maersk Drillings nye boreskibe 

Kontrakten løber i tre år med mulighed for en forlængelse på to år, og boreskibet ventes at komme i drift i midten af 2014 efter levering fra Samsung Heavy Industries i Sydkorea. Boreskibet skal anvendes af ConocoPhillips og Marathon Oil i deres aktiviteter i Den Mexicanske Golf.

Foto: Maersk Drilling
Foto: Maersk Drilling
 

"Vi er glade for at se en fortsat stærk efterspørgsel på vores meget avancerede borerigge. Denne kontrakt er yderligere bevis for vores strategiske fokus på "ultra harsh og deepwater drilling" og giver et solidt grundlag for vores ambitiøse vækstplaner," siger Maersk Drillings topchef, Claus V. Hemmingsen, i meddelelsen.

Syv nye boreenheder

Siden 2011 har Maersk Drilling investeret 4,5 mia. dollar i syv nye boreenheder, som er ved at blive konstrueret på værfter i Asien. Med den seneste ordre har Maersk Drilling sikret beskæftigelse til fem af disse syv borerigge- og skibe.

Det nye Mærsk sigter mod olie og havne 

Maersk Drilling holder fast i nicheoperationer

Maersk Drilling: Først nye investeringer engang i 2013 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs