ShippingWatch

Medie: Jagten på norske ingeniører årgang 2013 er gået ind

Jagten på ingeniører i Norge er nu så intens, at hver ingeniørdimittend står med 1,67 jobtilbud på hånden i gennemsnit inden de er færdiggudannede. Jagten på årgang 2013 er allerede gået ind, skriver Ingeniøren.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Norske virksomheder kæmper om ingeniørdimittenderne, og det betyder, at nyuddannede ingeniører kan vælge mellem tilbud om fast arbejde fra flere arbejdsgivere. Således har de norske ingeniørdimittender i gennemsnit fået 1,67 jobtilbud fra de sultne arbejdsgivere.

Det fremgår af en arbejdsmarkedsundersøgelse, som den norske studenterorganisation Teknologiporten har foretaget, skriver Teknisk Ukeblad online ifølge Ingeniøren.

Lige nu mangler der cirka 16.000 ingeniører på det norske jobmarked.

Hos den norske rådgiver Multiconsult har de nyansat 100 medarbejdere pr. 1. august, og ifølge sektionsleder Sigmund Tøien vil tendensen fortsætte.

»Vi er så småt begyndt at tænke på, hvilke afgangsstudenter som vil være interesseret i at arbejde hos os til næste år. Kampen om de studerende i 2013 er allerede i gang,« siger han til Teknisk Ukeblad online.

I Norge kan de ombejlede norske ingeniørdimittender se frem til en årsindtægt på i snit 476.000 norske kroner (480.760 danske kroner). Til sammenligning tjente den yngste ingeniørårgang ifølge IDAs seneste lønstatistik (september 2011) i snit 414.312 danske kroner årligt, skriver Ingeniøren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs