Maersk Drilling vil hente 200 ansatte i Søværnet

Maersk Drilling udvider flåden og går i gang med at rekruttere nye folk i foråret 2013, skriver Søfartens Ledere
Foto: Maersk Drilling
Foto: Maersk Drilling

"Med de enheder, vi allerede har i gang på værfterne, har vi behov for at ansætte omkring 75 nye folk med baggrund i marinen til efteråret 2013." Det fortæller Jesper B. Madsen, HR chef i Maersk Drilling, til Søfartens Lederes hjemmeside:
"Hvis der bliver mulighed for at gennemføre hele vores vækstprogram, så alle nybygningsoptioner sættes i gang, skal vi ansætte op imod 190 nye folk med baggrund i marinen i løbet af de næste år, og det giver naturligvis endnu flere stillinger til skibsofficerer."
Jesper B. Madsen tilføjer, at der også løbende er mulighed for at blive ansat i Maersk Drilling, og at der også er en del mere tekniske stillinger, hvor maskinmestre kan søge ind. Dels i vedligeholdelsen og - efter nogle kompetencegivende kurser - også i selve borearbejdet.
"Men det er klart, at der ikke udelukkende er tale om danske stillinger. Vi ansætter internationalt, og ofte er det sådan, at de lande, som vi borer for, har krav/forventninger om, at der bliver ansat lokal arbejdskraft i mange junior stillinger."

Som et skib

Arbejdet om bord på en borerig har mange ligheder med stillinger på et skib. Det foregår i vagter, der er stor fokus på sikkerhed, og en del af stillingerne kan sammenlignes med styrmand/overstyrmands-stillinger eller 1.mester/maskinchef. Den store forskel ligger i, at riggen sjældent sejler, og i mange tilfælde bliver den slæbt til en ny position.
Er man først inde i Maersk Drilling, er man i en jobverden, hvor medarbejderne skal erhverve en lang række certifikater og efteruddannelser, og der er gode muligheder for at avancere op igennem systemet, fremgår det af bladet.
Der er i dag ansat 102 navigatører og lige så mange maskinmestre, der arbejder offshore i Maersk Drilling.

Gode forhold

"Vi lægger stor vægt på at fastholde vores medarbejdere, og derfor har vi rigtig gode arbejdsforhold. Det kendetegner os, at vi anser lønnen som noget, der skal være i orden. Uden at gå i detaljer, kan jeg sige, at den ligger på et konkurrencedygtigt niveau. Desuden har vi en meget, meget høj sikkerhedskultur; sikkerheden fylder enormt meget hos Maersk Drilling. Og det er klart, at det også har stor betydning for folkene, når de tager hjemmefra, at de selv og deres familie ved, at de tager ud til en sikker arbejdsplads.

På spørgsmålet om, hvilke profiler, Maersk Drilling har arbejde til, lyder svaret fra Jesper B. Madsen:
"Som det første er vi interesserede i, at ansøgerne har kompetencerne i orden, og at de tænker logisk og godt. Desuden kigger vi på, om ansøgernes personlighedstyper passer til stillingerne. Men vi har brug for mange forskellige egenskaber. Nogle jobs kræver, at man går helt ned i detaljen - andre kræver overblik. Nogle kræver, at man kan arbejde i rutiner - andre giver nye udfordringer hver dag. Så vi ser efter mange forskellige personlighedstyper; det er vigtigt, at folk passer til de stillinger, de skal besætte," siger han.

Maersk Drilling i fremskredne forhandlinger med olieselskaber

Maersk: Tiden presser på for milliard-investeringer i Drilling

Lille Mærsk-datter har store planer 

  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også