ShippingWatch

Nordmand åbner offshoreprojekt i Frederikshavn

Selskabet Globe Group Aps vil åbne Skagen Offshorepark på en tidligere Vestas-grund i Skagen. Det oplyste selskabet ved en konference om danske selskabers muligheder for at komme ind i den norske offshoreindustri.

Foto: Carsten Ingemann

Globe Group har med egne ord været facilitator på projektet Skagen Offshorepark, hvor selskabet ejet af nordmanden Einar Rune Vinningland men beliggende i Frederikshavn, overtager en tidligere grund ejet af Vestas og flytter selskaber ind, der skal levere produkter til offshore-industrien samt den maritime industri.

”Vi begyndte at kigge på det her i marts 2011. Målet er, at erhvervelsen skal være færdig, så vi kan flytte ind i starten af august,” sagde Einar Rune Vinningland, adm. direktør i Globe Group, ved et foredrag om danske selskabers mulighed for at komme ind i den norske offshore olie & gas i Norge af holdt af Marcod tirsdag.

Ejendommen vil foreløbigt huse fem danske og norske selskaber, hvis identiteter ikke er offentlige endnu. Einar Vinningland vil dog gerne sige, at det kommer til at tilføre omkring 50 nye arbejdspladser.

Rettet mod norsk industri

”Det overordnede mål er at samle leverandører til det kæmpe norske offshore-marked, og vores plan er at udvikle ejendommen i forhold til dette marked,” siger Einar Vinningland om projektet.

De fem selskaber er indenfor engineering, køleteknik, mekanisk montage samt arbejde med maskiner og stålstrukturer.

Beslutningen om at vælge Skagen som hjemsted for investeringen er en kombination af den geografiske placering, selskaberne i området samt faktorer som interesserede lokalpolitikere og en havn under udbygning.

 ”Der er en god arbejdskultur. Folk er flinke og arbejdsomme. Offshore-branchen kræver kvalificerede folk. Ikke et ondt ord om polakker og andre, men på dette område skiller nordjyderne sig ud. Desuden er Aalborg Universitet en særdeles kompetent og afgørende samarbejdspartner,” siger Einar Vinningland.

Grunden har stået tom siden februar 2011 og er på 6.513 kvadratmeter, så der er plads til flere end de foreløbige fem virksomheder. Vestas satte i sin tid grunden til salg for 14 mio. kr., men den endelige salgspris er hemmelig.

Kamp om ordrer fra Nordsøen optrappes

Force Technology flytter maritime aktiviteter til Frederikshavn

Nordjylland sender maritim ønskeseddel til regeringen  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs