Nordjylland sender maritim ønskeseddel til regeringen

Regeringens maritime vækstteam har været i Frederikshavn for at høre, hvad der skal til for at fastholde og forbedre forholdene for de mange underleverandører i området. Se hér hvad Nordjylland skrev på ønskedlen:
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann

I sit arbejde, der strækker sig helt frem til oktober, er regeringens maritime vækstteam nået til Nordjylland og Frederikshavn for at lytte til ønskerne fra den vigtige underleverandør-klynge. Arbejdet bringer vækstteamet hele vejen fra Singapore til Svendborg og fra underleverandører til topchefer i nogle af verdens største rederier med adresse i Danmark.

Kaj Christiansen, der er bestyrelsesformand for Frederikshavn Erhvervsråd samt direktør for Frederikshavn Maritime Erhvervspark, peger især på tre ønsker, som vækst-teamet har fået med sig fra Nordjylland.

"Vi vil gerne have etableret flere uddannelsespladser heroppe, så vi f.eks. kan videreuddanne vores maskinmestre og ingeniører. Det er vigtigt for at kunne holde på eller tilrække de unge til regionen. Vi har flere uddannelsesinstitutioner som Skagen Skipperskole, men vi vil gerne udvide muligheden for at kunne tilbyde mere. Det kan også være i et samarbejde med Aalborg Universitet, som vi allerede er i dialog med om emnet," siger Kaj Christiansen.

7000 beskæftigede

Han peger på, at den maritime industri er helt afgørende for den økonomiske vækst i området, idet sektoren vurderes at beskæftige omkring 7000 personer direkte og indirekte, eller hvad der svarer til en femtedel af arbejdsstyrken.

"Sektoren er vores livsnerve. Derfor er kompetenceområdet vigtigt. Herudover kunne vi godt tænke os en form for statslig deltagelse i de store og vigtige udvidelser af havnene i Frederikshavn og Skagen på hhv. 500 mio. kr. og 300 mio. kr., der er lagt op til. De er nødvendige for at kunne håndtere de store offshore rigge. De lokale virksomheder vil betale deres del, men vi kunne godt ønske os et skub fra statslig side," lyder det fra Kaj Christiansen.

Endelig har området et stærkt ønske: at Flådestationen i Frederikshavn ikke bliver nedlagt som en del af det nye forsvarsforlig, da samspillet mellem Flåden i byen og det maritime miljø ifølge Kaj Christiansen er en vigtige faktor for, at udviklingen kan fortsætte i den rigtige retning.

Frem til oktober samler regeringens maritime vækstteam input til, hvordan Danmark kan bevare og udvide det blå erhvervsliv. Konklusionerne præsenteres til den tid af formanden for vækstteamet, Rederiforeningens formand Carsten Mortensen.

Force Technology flytter maritime aktiviteter til Frederikshavn

Avis: Sohn vil lokke asiatiske rederier til Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også