ShippingWatch

Drilling-konkurrent melder om fortsatte raterekorder

Maersk Drilling kan glæde sig over, at norske Seadrill også ser store muligheder i markedet. Selskabet venter ligeledes en stærk udvikling i markedet for Jack-up-rigge, som Maersk Drilling ligeledes er store inden for.

Seadrill, der har den norske shippingmand John Fredriksen som storaktionær og er konkurrent til A.P. Møller - Mærsks Maersk Drilling , overgik markedets forventning i første kvartal. Samtidig kan Maersk Drilling glæde sig over, at Seadrill også ser store muligheder i markedet. Det skriver Nyhetbyrån Direkt.

Seadrill omsatte for 1050 mio. dollar mod ventet i markedet 1031 mio. dollar, hvilket blev omsat til et resultat før skat på 480 mio. dollar mod estimeret 444 mio. dollar. Det norske selskab har, på linje med Maersk Drilling, et større nybygningsprogram på trapperne. Heraf er flere til ultra-harsh eller ultra dybt vand, hvilket også er det segment, Maersk Drilling satser på.

"Antallet af rigge på verdensplan, der kan bore på dybt vand, er øget i forhold til sidste år, men forholdet mellem udbud og efterspørgsel er godt balanceret.Efterspørgslen efter dybvandsrigge er blevet stærkere i første kvartal. Dagsraterne har nået niveauer mellem 550.000 og 650.000 dollar. Hoppet i raterne har ført til længere kontrakter og mere favorable vilkår, skriver Seadrill.

Seadrill venter ligeledes en stærk udvikling i markedet for Jack-up-rigge, som Maersk Drilling ligeledes er store inden for. Her venter Seadrill en stigning i raterne på 20-30.000 dollar i løbet af de kommende måneder.

"Dagsraterne har nået niveauerne fra 2007. Sammenlignet med 2007 ser vi et markant antal store og uafhængige olieselskaber, som ønsker at sikre sig kapacitet," skriver Seadrill.

Seadrill-boss fryder sig over fantastisk rig-marked 

Mærsk: Borekonkurrent ser lys fremtid 

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs