ShippingWatch

Seadrill-boss fryder sig over fantastisk rig-marked

Markedet for dybtvandsrigge er næsten risikofrit, siger adm. direktør i Seadrill til Lloyd's List.

Markedet for olieborerigge, der kan operere på dybt vand, er så godt, at det næsten er risikofrit, og at man snart vil kunne tage 700.000 dollar eller små 4 mio. kr. om dagen for at leje dem ud. Det vurderede Tor Olav Trøim, der er er vicedirektør i rigselskabet Seadrill, på en konference i New York, ifølge Lloyd's List.

A.P. Møller-Mærsks datterselskab Maersk Drilling er netop i dette marked, der ifølge Tor Olav Trøim vil blive endnu bedre i de kommende år, da der simpelthen er for få rigge i forhold til efterspørgslen frem til mindst 2014. Derfor bør der være et fremragende afkast i vente til selskaber som Seadrill, siger direktøren. Markedet er faktisk så godt, at man nu kan købe en rig til 600 mio. dollar, få kontrakter på 600.000 dollar om dagen og tjene investeringen hjem på tre til fire år. For en supertanke tager samme process gennemsnitligt 18,5 år.

- Er der nogen, der vise mig et andet marked, der er ligeså godt? Forholdet mellem risiko og gevinst er fantastisk, for der er ingen risiko, sagde Tor Olav Trøim, der venter, at raterne kan stige op til 700.000 dollar. Det ikke mindst grundet ny efterspørgsel fra den afrikanske vestkyst.

Udsigten til ratestigninger understøttes af analysehuset RS Platou Group, hvis administrerende direktør Peter Anker fortalte:

- Det gør ikke det store for olieselskaberne, om de betaler 500.000 eller 600.000 dollar om dagen for at få en rig. De er nogen af verdens rigeste selskaber. Og det er en branche, hvor udbudssiden er begrænset, og med en oliepris over 100 dollar vil efterspørgslen være stor.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs