Maersk Borekonkurrent ser lys fremtid

Maersk Drillings strategi om vækst på dybt vand bestyrkes i årsrapport fra konkurrenten Sevan Drillings. Af de seks bestillinger, Maersk Drilling har i ordre, er fire på boreskibe, der kan bore på dybt vand.
AF RITZAU FINANS

Maersk Drillings norske konkurrent Sevan Drilling, der blev børsnoteret i maj 2011, ser en lys fremtid for markedet, og bestyrker Maersk Drillings strategi om vækst i markedet for borerigge specialiseret i dybvandsboringer og rigge, der kan operere i hårdt vejr. Det viser Sevan Drillings trykte årsrapport.

Sevan Drilling har to operationelle rigge, to mere i bestilling og option på yderligere to. De to operationelle rigge er på lange kontrakter i Brasilien. Til sammenligning har A.P. Møller - Mærsk-ejede Maersk Drilling 16 rigge, seks i ordre og planer om konstruktion eller bestilling af yderligere otte inden 2016.

"Fremtiden for dybvandsmarkedet ser lys ud. Olieprisen holder et højt, stabilt niveau, hovedsageligt på grund af en stærk efterspørgsel fra nye markeder. Samtidig ventes store investeringer hos olieindustrien i de kommende år, skriver administrerende direktør Scott Kerr i regnskabet.

På dybt vand

Af de seks bestillinger, Maersk Drilling har i ordre, er fire på boreskibe, der kan bore på dybt vand. Skibene kan borde på havdybder op til 3600 meter. Netop dette marked specialiserer Sevan Drilling sig i.

"Dybvands- og ultradybvandsmarkedet repræsenterer i særdeleshed en af de store vækstområder for olie- og gasindustrien i dag. Eftersøgningen efter nye reserver driver selskaberne længere og længere ud på havet. Som konsekvens venter vi en markant forøgelse af efterspørgslen efter rigge i dette segment," skriver Scott Kerr, der dermed understøtter Maersk Drillings strategi.

Han fortælle samtidig, at dagsraterne i dette segment fortsat stiger på trods af, at de allerede har nået historisk høje niveauer. Dagsraten for en dybvandsrig eller et boreskib, der kan bore på dybt vand, ligger ifølge Maersk Drilling mellem 500.000 og 550.000 dollar om dagen for nuværende.

RITZAU FINANS

Maersk Drilling henter ordre på "mindst" 60 mio dollar

Maersk: Tiden presser på for milliard-investeringer i Drilling 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også