ShippingWatch

Maersk Drilling henter ordre på "mindst" 60 mio dollar

Maersk Drilling har underskrevet en ny kontrakt med Centriga Energi med en værdi af "mindst" 60 mio. dollar.

Maersk Drilling har underskrevet en ny kontrakt med Centriga Energi med en værdi af "mindst" 60 mio. dollar. Med aftalen er selskabets rig-kapacitet i Norge

dermed udsolgt indtil andet kvartal 2014, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Kontrakten er på jack-up-riggen Maersk Giant, som skal udføre boringer i to eller tre kilder med en estimeret varighed på 170-210 dage.

Aftalen ventes at træde i kraft i fjerde kvartal 2013, skriver Maersk Drilling.

- Med mere end 20 års erfaring i Norge, som har nogle af de skrappeste krav til sikkerhed og miljømæssige hensyn, er Maersk Drilling godt positioneret til at møde den stigende efterspørgsel fra vores kunder, udtaler forretningsdirektør Martin Fruergaard i meddelelsen.

Han forventer, at væksten på det norske marked fortsætter, og derfor vil Maersk Drilling fortsætte sine investeringer i markedet for at kunne følge med udviklingen i de kommende år.

I 2011 investerede Maersk Drilling 1,2 mia. dollar i to nye jack-up-rigge til det norske marked, og derudover investerede man yderligere 50 mio. dollar i vedligeholdelse af Maersk Guardian-riggen. En tilsvarende vedligeholdelsesinvestering i Maersk Giant ventes til sommer, skriver selskabet.

- Disse betydelige investeringer reflekterer vores positive syn på boringsaktiviteterne i Norge. Vi ser et fortsættende stærkt vækstpotentiale og vil fortsætte med at evaluere yderligere vækstmuligheder, siger Martin Fruergaard.

Maersk Drilling er markedsleder i Norge, hvor selskabet ejer og driver seks ud af ni aktive jack-up-rigge.

RITZAU FINANS

Maersk: Tiden presser på for milliard-investeringer i Drilling

Mærsk betaler bøde for død oliearbejder 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs