ShippingWatch

Olieprisen starter ugen på lavt niveau

Prisen på olie var mandag morgen tæt på det laveste niveau siden Ruslands militære overfald på Ukraine, men ventes at stige igen.

Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix

Olieprisen stiger mandag en smule i forhold til fredag, men ligger fortsat tæt på det laveste siden Ruslands invasion af Ukraine i februar, der blev nået torsdag i sidste uge.

Den amerikanske referenceolie, WTI, ligger mandag morgen i 89,22 dollar i forhold til 93,89 dollar sidste mandag, det er første gang i seks måneder, at prisen er så lav. Det samme gælder for den europæiske referenceolie, Brent, der mandag ligger i 95,18 dollar fra 100,03 dollar sidste mandag.

Olieprisens fald sidste mandag kom på trods af, at Kinas olieimport er steget i juli måned, da covid-19 restriktionerne er blevet lettet, skriver Bloomberg News.

Det er noget man især er glade for i Amerika, hvor den gennemsnitslige benzinpris er faldet 54 dage i træk optil lørdag, hvor den lå på lidt over 4 dollar per gallon.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs mener dog, at det er usandsynligt, at prisfaldet kommer til at holde. Den venter at de amerikanske benzinpriser vil komme tilbage op på 4,35 dollar per gallon i fjerde kvartal.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld mandag morgen 1773,86 dollar 0,1 pct. lavere end fredag.

Oliepriserne stiger for anden dag i træk efter bekymringer om russisk gas

Olieprisen stiger på asiatisk efterspørgsel

Høje olie- og gaspriser løfter Wintershalls resultat markant


Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs