ShippingWatch

Olieprisen stiger på asiatisk efterspørgsel

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 104,90 dollar per tønde mod 104,11 torsdag. Strukturel mangel på olie, siger analytiker.

Foto: Magnus Holm

Olieprisen får lidt medvind fredag på grund af en øget efterspørgsel på det sorte guld fra Asien.

Dermed ser det ud til, at de slag, olien fik torsdag i kølvandet på det dobbelte renteløft fra Den Europæiske Centralbank, vaskes væk.

”Tingene er stadig negative på den økonomiske front, men vi er stadig i en strukturel mangel på olie, og det betyder, at der vil være købere ved fald i olieprisen grundet usikkerheden om, hvad der venter forude på den geopolitiske front”, siger Stephen Innes, partner hos SPI Asset Management, til Reuters.

Rentestigning og olieefterspørgsel

Han påpeger, at handlerne har næste uges rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, på radaren, hvor det ventes, at renten sættes op med 75 basispoint.

”De 75 basispoint ligger i kortene, og enhver opblødning af udsigterne til renteforhøjelser ville være fantastisk for den globale vækst”, tilføjer Stephen Innes.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 104,90 dollar per tønde mod 104,11 torsdag. Tirsdag eftermiddag kostede en tønde 106,01 dollar. På samme tid handles den amerikanske WTI-olie i 97,27 dollar mod 97,26 dollar torsdag eftermiddag og 103,53 dollar onsdag.

Udover renteløfte torsdag, så blev der delvist genåbnet for russisk gas gennem rørledningen Nord Stream 1, og en genoptagelse af produktionen i flere oliefelter i Libyen hev olieprisen ned, skriver Bloomberg News.

Fremgang hos olieproducenter smitter af på Halliburton i andet kvartal

Brent-olien når igen op over 100 dollar


Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs